3ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας: Στεγάζονται σε προπολεμικό κτίριο και ζητούν την ανέγερση νέου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΔΣ Αμφιλοχίας και τα ΔΣ των συλλόγων Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αμφιλοχίας και Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου ΔΣ Αμφιλοχίας με επιστολή τους προς τον δήμο Αμφιλοχίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους βουλευτές του νομού ζητούν να προχωρήσει άμεσα η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για στέγαση του 3ου 6/θ Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας. Την επιστολή μάλιστα κατέθεσε με μορφή αναφορά στη βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. Ενδεικτικό της κατάστασης όπως αναφέρουν στην επιστολή του είναι ότι το Σχολείο στεγάζεται από το 1973 σε προπολεμικό πεπαλαιωμένο κτίριο ιδιώτη (φωτό από e-maistros.gr), το οποίο κρίθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ακατάλληλο ήδη από το 2001…

Αναλυτικά:
Σας γνωρίζουμε ότι το 3° 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας στεγάζεται από το 1973 σε προπολεμικό πεπαλαιωμένο κτίριο ιδιώτη, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο ήδη από το 2001 για τη στέγαση μαθητών και διδασκόντων από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Το εν λόγω κτίριο δεν ικανοποιεί τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας ενός σχολείου (μικρές αίθουσες-δωμάτια, προβλήματα Θέρμανσης -υγρασίας -αερισμού, έλλειψη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων -εκδηλώσεων, γυμναστηρίου,βιβλιοθήκης κ.α.) Επιπλέον, οι κατεστραμμένοι σοβάδες, τα φθαρμένα ξύλινα πορτοπαράθυρα με τζάμι, ο μικρός προαύλιος χώρος, οι παμπάλαιες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις καθιστούν το κτίριο εκτός από ακατάλληλο και επικίνδυνο.
Το 3° Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.Φοιτούν σε αυτό 93 μαθητές και εργάζονται 15 εκπαιδευτικοί.Λειτουργεί τμήμα ένταξης και ολοημέρου.
Σας ενημερώνουμε ότι στις 9/03/1998 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτ/νίας υπέγραψε τα συμβόλαια αγοράς οικοπέδου έκτασης 11.763 τ.μ. πλησίον του Γυμνασίου και Δασαρχείου αξίας 150 εκατομμυρίων δραχμών. Το 2001 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας ανέγερσης σχολικού κτιρίου για τη στέγαση τον 3°υ 61θεσιου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας στο εν λόγω οικόπεδο. Παρόλα αυτά, δεν έχει λυθεί ακόμα το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου μας.
Το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι υποχρέωση της πολιτείας και οφείλει να εξασφαλίσει στους μαθητές τη δυνατότητα φοίτησης σε διδακτήρια που να καλύπτουν όλες τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας εξοπλισμένα με όλη την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.
Παρακαλούμε, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λυθεί οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας.