Από διακοπή σε διακοπή η δίκη αιρετών και εργοληπτών για κατατμήσεις και αναθέσεις έργων στο Αγρίνιο

Συνεχίστηκε χθες, Δευτέρα, η διακοπείσα στις 25 Σεπτεμβρίου δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 17 εργοληπτών και 27 (πρώην ως επί το πλείστον) αιρετών του δήμου Αγρινίου που κατηγορούνται για κατατμήσεις και αναθέσεις έργων την περίοδο 1998-2006. Η δίκη έλαβε χθες νέα διακοπή για την 1/11/2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη είχε ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, ωστόσο επειδή κάποιοι από τους κατηγορούμενους εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο, η δική έλαβε δύο ακόμη διακοπές προκειμένου να οριστούν αυτεπαγγέλτως συνήγοροι και να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται πως μετά από έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας 27 αιρετοί του καποδιστριακού δήμου Αγρινίου και 17 εργολήπτες δημοσίων έργων παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σειρά απευθείας αναθέσεων και κατατμήσεων έργων στις δημοτικές περιόδους 1998-2006, που σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές δημιουργούν τις αποχρώσες ενδείξεις ενοχής των εμπλεκομένων και γι΄αυτό παραπέμφθηκαν στην ακροαματική διαδικασία με την κατηγορία της απιστίας κατά του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους αιρετούς που παραπέμπονται σε δίκη μόνο τρεις τυγχνάνουν ακόμη εν ενεργεία αυτοδιοικητικοί, εκλεγμένοι σήμερα, είτε στον πρώτο, είτε στον δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης, αλλά χωρίς να κατέχουν θέσεις διοίκησης, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποσυρθεί πλέον από τα κοινά. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η σχετική δικαστική διερεύνηση είχε ξεκινήσει με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς το 2006 από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Αγρινίου Δημήτριο Λυμπουρίδη.