Ημερίδα στο Αγρίνιο για το νέο νόμο περί προσωπικών δεδομένων παρουσία του προέδρου της ΑΠΔΠΧ

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα με θέμα: “GDPR: Ο νέος Νόμος για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679” που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με πρωτοβουλία του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρίνιου Γ. Πέτρου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου βασικός ομιλητής ήταν ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, και ο Λεωνίδας Κοτσαλής τέως τακτικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και καθηγητής του ΕΚΠA. Σύμφωνα με τον Κ. Μενουδάκο είναι ακόμη νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή του νέου Κανονισμού καθώς τέθηκε σε ισχύ από τα τέλη Μαΐου. “Είμαστε ακόμη στους πρώτους μήνες εφαρμογής και προσπαθούμε και εμείς ως Αρχή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων να προσαρμοστούμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο” ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η γενική αρχή του νέου Κανονισμού φέρνει περισσότερα δικαιώματα για τα υποκείμενα των προσωπικών δεδομένων και περισσότερες υποχρεώσεις για όσους επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα.

Από την πλευρά του ο Λ. Κοτσαλής υπογράμμισε πως τα προσωπικά δεδομένα πλέον έχουν μία ιδιαίτερη κρίσιμη σημασία στην καθημερινότητά μας. “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων και με τις ταχύτητα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες θα καταστεί εφικτή, έτσι ώστε σε τελευταία ανάλυση να διαφυλάχθεί το Κράτος Δικαίου” σχολίασε χαρακτηριστικά σε σχέση με τους φόβους που γεννά η διείσδυση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογίων στο χώρο των προσωπικών δεδομένων.

View post on imgur.com