Η δυσαρέσκεια της Ηλείας καταγράφεται και εντός της παράταξης Κατσιφάρα

Αμυδρά ρήγματα προκάλεσε στην παράταξη Κατσιφάρα η συζήτηση την περασμένη Τρίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής ως συμβουλευτικού οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου για την παρακολούθηση του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου, Πύργου – Καλό Νερό, Καλό Νερό – Τσακώνα.

Και αυτό γιατί από τον προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντα σύμβουλο της παράταξης Κατσιφά, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, από την Ηλεία, κατατέθηκε αντιπρόταση για κινητοποιήσεις των φορέων της Ηλείας και της Περιφέρειας στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία έχει καθοριστεί το ραντεβού με τον Χρήστο Σπίρτζη για το Πάτρα-Πύργος. Η πρόταση εκτός από το προφανές, την άσκηση δηλαδή πίεσης προς το Υπ. Υποδομών, είχε ως στόχο να καταδείξει την στενή συνεργασία και τις φιλικές διαθέσεις του Απ. Κατσιφάρα απέναντι στην Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των περιφερειακών εκλογών και της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Θα περιμένε λοιπόν κανείς μία τέτοια πρόταση και μάλιστα από έναν ανεξαρτητοποιηθέντα σύμβουλο της παράταξης να καταψηφίστει από τους συμβούλους της παράταξης. Γενικά καταψηφίστηκε, ωστόσο στηρίχτηκε από δύο συμβούλους της παράταξης τον Παναγιώτη Πλατανιά και τον Λάμπη Αριστειδόπουλο.

Είναι γνωστό ότι στην Ηλεία, όπως και στην Αιτωλοακαρνανία, διαπιστώνουν τον αχαιοκεντρικό τρόπο που λειτουργεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην περίοδο Κατσιφάρα. Και το βέβαιο είναι πως τη δυσαρέσκεια που καταγράφεται για τον Περιφερειάρχη στην Ηλεία -ακόμη και εντός της παράταξής του- ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί…