Διαμαρτυρία των Αστυνομικών της Ακαρνανίας για τη συνεχή παρουσία στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Δυναμική παρέμβαση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, για το γεγονός της συνεχούς απασχόλησης σημαντικού αριθμού αστυνομικών της Ακαρνανίας στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα. Το Δ.Σ. της Ένωσης, με επιστολή του στον Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ζητά την απεμπλοκή της Διμοιρίας Υποστήριξης (Δ.Υ.) και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Δ.Α. Ακαρνανίας από το εν λόγω καθήκον.

Αναλυτικά η επιστολή:
Κύριε Αρχηγέ,
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την μεγάλη αγανάκτηση και την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί μεταξύ των υπηρετούντων αστυνομικών στην Ο.Π.Κ.Ε. και την Διμοιρία Υποστήριξης (Δ.Υ.) της Δ.Α. Ακαρνανίας, εξαιτίας των συχνών- επαναλαμβανόμενων μετακινήσεων αυτών προς ενίσχυση της Δ.Α. Κέρκυρας για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και του τρόπου που διατάσσονται να ενισχύσουν διάφορες Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα.

Ειδικότερα όσον αφορά την Δ.Α. Κέρκυρας, διατάσσονται να μετακινηθούν χωρίς κανένα προγραμματισμό μόλις την προηγούμενη ημέρα προκειμένου την επομένη να ευρίσκονται στην Δ.Α. Κέρκυρας. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 που αφορά το χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, τόσο των μετακινούμενων αστυνομικών όσο και των αστυνομικών που μένουν πίσω για να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Οι ανωτέρω μετακινούμενοι συνάδελφοι, είναι συνεχώς μετακινούμενοι και βρίσκονται αντιμέτωποι τόσο με την καταπόνηση των ιδίων, όσο και με την οικογένειά τους καθώς επαναλαμβανόμενα διαταράσσεται ο οικογενειακός προγραμματισμός τους.Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια εκτέλεσης υπηρεσίας των εν λόγω συναδέλφων στην Δ.Α. Κέρκυρας καταστρατηγούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 45/2008 που αφορά τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. με κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων του αστυνομικού ως εργαζομένου και ως οικογενειάρχη και σαφή έκθεσή του σε κίνδυνο για την υγεία και την σωματική του ακεραιότητα.

Κύριε Αρχηγέ,
Προβλήματα αναλόγου είδους που πλήττουν τις τοπικές κοινωνίες, είναι αμιγώς πολιτικά, άπτονται ως προς την επίλυσή τους στη βούληση όλων τωνεμπλεκομένων φορέων και ιδίως της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπου λοιπόν υπάρχουν τέτοια αδιέξοδα, εντέχνως αυτά μετακυλίονται προς την Ελληνική Αστυνομία, με απώτερο σκοπό να χαθεί η ουσία του θέματος και να ενεργοποιηθεί ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός, που δυνητικά εκθέτει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας δημιουργώντας παράλληλα τριβές με τη τοπική κοινωνία.
Αναμένουμε την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τη Δ.Α. Κέρκυρας, σύμφωνα και με τη τελευταία σας τοποθέτηση επ’ αυτού του θέματος κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία μας στο γραφείο σας».