Μεγάλη και ιστορική νίκη του Παναιτωλικού στα Γιάννενα

Για πρώτη φορά στη Super League πέρασε από τους «Ζωσιμάδες» νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0

Ο Παναιτωλικός κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην μεγάλη κατηγορία στα Γιάννινα (2-0), για 2η συνολικά σε 20 εκεί επισκέψεις του και το κυριότερο για όλους στα «καναρίνια», ήταν πάρα πολύ καλός. Σε όλο το ματς έπαιξε όπως έπρεπε, δεν απειλήθηκε και με κορυφαίο τον Μάζουρεκ που «χτύπησε» εις διπλούν, πήρε τη νίκη, στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας. Σχεδόν… αψεγάδιαστο τακτικά το ματς των φιλοξενούμενων, που “έπνιξε” τους Ηπειρώτες και ουσιαστικά δεν ένιωσαν μεγάλη πίεση σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε τη μπάλα στην κατοχή του, όμως με τον ΠΑΣ να είναι καλά οργανωμένος στην άμυνά του δεν πάτησε πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή. Απείλησε πρώτος πάντως και μάλιστα έχοντας χαμένο τετ-α-τετ, όταν στο 11ο λεπτό και μετά από λάθος του Τζημόπουλου βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη ο Μοράρ, όμως στο πλασέ που επιχείρησε τον νίκησε με δύσκολη επέμβαση ο τερματοφύλακας της ομάδας των Ιωαννίνων. Οι Γιαννιώτες απείλησαν όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι και τη γωνία της μικρής περιοχής στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό, όταν ο Παναιτωλικός αναπτύχθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά από τα αριστερά. Ο Ρότσα βρήκε τον Μπαρμπόσα, εκείνος έβγαλε πολύ ωραία ασίστ στον Μάζουρεκ που με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Βελλίδη για το 0-1. Δεύτερο (από τα τρία) εκτός έδρας παιχνίδι που βρίσκει δίχτυα η ομάδα του Αγρινίου και πρώτο γκολ που δέχεται ο ΠΑΣ εντός έδρας στο εφετινό πρωτάθλημα αυτό του Μάζουρεκ.

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν. Αλλαξαν το σύστημα σε 4-4-2 με «ρόμβο», μέχρι το 68′ πραγματοποίησαν και τις 3 αλλαγές τους, κράτησαν μπάλα, αλλά «καθαρή» φάση δεν δημιούργησαν. Τα «καναρίνια» έδωσαν… έξυπνα χώρο, αμύνθηκαν σωστά και στις καθυστερήσεις ήταν εκείνα που «έφτιαξαν» ουσιαστικές ευκαιρίες. Αρχικά με την κοντινή προβολή του Μάζουρεκ στο 90’+1′, μετά με τον Μανά που δεν κατάφερε να κάνει την εξ’ επαφής προβολή και στο 90’+5′ όταν όλος ο ΠΑΣ ήταν… μπροστά, ο Μανά «σέρβιρε» στον Μάζουρεκ και εκείνος από κοντά διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο φυσικά και του Παναιτωλικού.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Σκόνδρας (46′ Αποστολόπουλος), Μιχαήλ, Νικολιάς, Κακούμπα, Λίλα, Κούζικ (60′ Βιδάλ), Γιάκος, Ξύδας (68′ Αθανασιάδης), Κριζμάν.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μαλής, Άργκους, Ρότσα, Πάουλο, Λουσέρο, Μάζουρεκ, Ντίας, Γουίλιαν (67′ Μανά), Μοράρ (79′ Καμαρά).