Μάζουρεκ: «Τώρα νιώθω καλά…»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναιτωλικού στα Γιάννινα ήταν ο Φράνκο Μάζουρεκ, καθώς με δύο γκολ οδήγησε τα «καναρίνια» στο 2-0 επί του ΠΑΣ. Ο 25χρονος χαφ έκανε μία από τις καλύτερες εν Ελλάδι εμφανίσεις του και το gazzetta.gr… έμαθε τις σκέψεις του μετά το παιχνίδι, όπου αν και με ύψος μόλις 1.65, «βαριά» 1.66, σκόραρε, μεταξύ άλλων με κεφαλιά! Ας δούμε τι έλεγε σε φίλους που του μοίραζαν συγχαρητήρια, κάτι που αποτυπώνει τα «θέλω» του αλλά και το πώς αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο.

*«Παιδιά τώρα είμαι καλά. Μην ξεχνάτε πως δεν έκανα προετοιμασία, αλλά μετά τη πρώτη διακοπή άρχισα να βρίσκω τα πατήματά μου». Αν ανατρέξει κάποιος στο καλοκαίρι, θα δει ότι ο Αργεντινός μπήκε σε φουλ ρυθμούς μετά την επιστροφή της αποστολής από το Πήλιο, καθώς τον Μάιο είχε υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Έτσι «έχασε» το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, κάτι πολύ σημαντικό.
*«Έχω πετύχει ακόμη δύο φορές γκολ με το κεφάλι, δεν είναι η πρώτη φορά», σχολίαζε σε όσους του έκαναν πλάκα για το… μπόι του. Και είναι αλήθεια ότι παρότι μικρός το δέμας, δεν «φοβάται» να παλέψει στον «αέρα» και ότι βγει.
*«Δουλεύω συνεχώς για να γίνομαι καλύτερος. Οχι μόνο εγώ, αλλά και η ομάδα. Πήραμε μία μεγάλη νίκη, σε ένα γειτονικό ντέρμπι και μάλιστα ήταν η πρώτη του Παναιτωλικού για τη μεγάλη κατηγορία», αυτό μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά ο Μάζουρεκ νιώθει παίκτης ομάδας και πάντα βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Του αρέσει να οργανώνει και να νιώθει ομαδικός. Μάλιστα γνώριζε για την αρνητική παράδοση των «κυανοκίτρινων» στους «Ζωσιμάδες».
*«Περνάω καλά εδώ (σ.σ. στον Παναιτωλικό). Μου αρέσει ο κόσμος, η ομάδα, η πόλη, όλα». Ο 25χρονος έχει εγκλιματιστεί πλήρως και αυτό φαίνεται στο γήπεδο.

Έτσι έχουν πάνω-κάτω τα δεδομένα στο μυαλό του Αργεντινού χαφ, ο οποίος δείχνει στην πιο ώριμη στιγμή, μέχρι την επόμενη, της καριέρας του. Για πρώτη φορά πέτυχε δύο γκολ σε ένα ματς, ενώ υπάρχει και κάτι ακόμα που δεν περνά απαρατήρητο. Μέχρι στιγμής σε 37 εμφανίσεις του με την «κυανοκίτρινη» φανέλα, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μετρά 8 γκολ, ενώ σε 68 που είχε στην πατρίδα του, σε Χιλή και Εκουαδόρ πριν έρθει στην Ελλάδα, είχε σημειώσει μόλις 5.

πηγή : gazzetta.gr