Αδελφοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου με το Σύλλογο Αιγιαλείας

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου, η αδελφοποίηση του με τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας. Και τα δύο Διοικητικά Συμβούλια, ομόφωνα, υποστήριξαν την παραπάνω ενέργεια, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα μίας μακροχρόνιας καλής συνεργασίας των δύο σωματείων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος.
Από την πλευρά του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας το παρόν έδωσαν η Πρόεδρος κα. Μαρία Χρονοπούλου, η Γ. Γραμματέας κα. Αρχοντούλα Παναγοπούλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ντερντές Δημήτριος, ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων κ. Κωνσταντίνος Μπρούμας, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας κ. Σωκράτης Μαυρίδης καθώς και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ενώ από την πλευρά του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου το παρόν έδωσε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.
Αρχικά, ο Πρόεδρος κ. Σπυρόπουλος καλωσόρισε τους καλεσμένους στο Μεσολόγγι και υπογράμμισε τη σημασία που έχει για το Σύλλογό μας η αδελφοποίηση αυτή, αφού μέσα από τη συμπόρευση τα δύο σωματεία θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν κοινές λύσεις στα προβλήματα της αγοράς και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για συνεργασία και ανάπτυξη. Κατόπιν, η κα. Χρονοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε, επίσης, στην αξία της καλλιέργειας καλού κλίματος συνεργασίας μεταξύ των δύο σωματείων.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στους δύο Συλλόγους. Οι καλεσμένοι μας παρέδωσαν μία πληθώρα από προϊόντα – εξαιρετικής ποιότητας – της περιοχής του Αιγίου, καθώς και μία εντυπωσιακή, σκαλιστή εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής. Ακόμη, η αντιπροσωπεία του Αιγίου προσέφερε στα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ένα αντίγραφο της διακήρυξης του Παλαιών Πατρών Γερμανού, με την όποια ο τελευταίος κήρυξε την έναρξη του Αγώνα στην Αγία Λαύρα, προσδιορίζοντας την ημέρα επίθεσης για την απελευθέρωση της Πάτρας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ιστορικό έγγραφο είχε δημοσιευτεί, μεταφρασμένο, και σε γαλλική εφημερίδα στις 6 Ιουνίου του 1821. Τέλος, οι καλεσμένοι μας χάρισαν έναν υπέροχο τόμο που περιγράφει τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά του Αιγίου, μία αναμνηστική πλακέτα της αδελφοποίησης καθώς και αναμνηστικούς παπύρους με τον όρκο του εμπόρου, δώρα που ενθουσίασαν τα Μέλη μας.
Τα Μέλη του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου ευχαρίστησαν θερμά τους συναδέλφους τους για την απονομή των δώρων και τους παρέδωσαν ένα αναμνηστικό δισκίο, που είχε χαραγμένα τα στοιχεία των δύο Συλλόγων και την ημερομηνία της αδελφοποίησης. Κατόπιν, ο Σύλλογός μας παρέθεσε δείπνο στους καλεσμένους.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι θα ακολουθήσει επίσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στο Αίγιο σε συνέχεια της συνάντησης στο Μεσολόγγι, ώστε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αδελφοποίηση των δύο σωματείων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΣΣΟΒΑ