Πριν την ανάπτυξη, υπάρχουν τα “μικρά” των αρμοδιοτήτων και της καθημερινότητας…

Είναι βαθιά υποκριτικό, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τη δημοσίευση της εικόνας μαθητών του δημοτικού να πηγαίνουν στο σχολείο τους στον ορεινό Βάλτο με αγροτικό όχημα, λόγω προβλημάτων με τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να βγάζει μια υπηρεσιακού χαρακτήρα ανακοίνωση προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της.

Μας λέει λοιπόν η Περιφέρεια ότι αυτή από τη μεριά της “έτρεξε” έγκαιρα τις διαδικασίες, αλλά το συγκεκριμένο δρομολόγιο κρίθηκε άγονο λόγω της έδρας των ταξί… Χάρις όμως αυτού του νομικού – γραφειοκρατικού εμποδίου δημιουργήθηκε το πρόβλημα και έχουμε την ντροπιαστική εικόνα με τους μαθητές στην καρότσα του αγροτικού. Δεν είδαμε όμως πουθενά την Περιφέρεια να διεκδικεί να λυθούν τα διάφορα νομικά – γραφειοκρατικά εμπόδια. Ούτε να διαμαρτύρεται προς την Κυβέρνηση που το θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικά δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του θέματος, ιδίως σε σχέση με τις απομακρυσμένες περιοχές.

Και ενώ για κάτι που αφορά μια πάγια αρμοδιότητά της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σιωπά, είδαμε πρόσφατα τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα να στέλνει επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη προτείνοντάς τους βελτιώσεις στο νόμο περί επενδύσεων… Καλό λοιπόν θα ήταν ο Περιφερειάρχης πριν συνεργαστεί με την Κυβέρνηση για να φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη, ας ασχοληθούν με τα “μικρά” της καθημερινότητας…