Συζήτηση για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας- Βόνιτσας ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Προς τον κ. Αγγελόπουλο Γεώργιο
Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

Αίτημα για συζήτηση θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο:
“Για το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών που προκαλείται από μονάδα επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων”
Δεκαέξι μήνες μετά την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας του θέματος για την μόλυνση του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην περιοχή των Αγίων Θεοδόρων Λεχαινών, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, χωρίς να έχει υπάρξει οριστική επίλυση.

Το γεγονός πως η Περιφερειακή Αρχή αναγνώρισε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση πως υπάρχουν επιπτώσεις από την λειτουργία του εργοστασίου, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να φροντίσει για την επίλυσή τους, υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της.Υπενθυμίζουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει τις αρμοδιότητες για την άδεια καθώς και για τον έλεγχο λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας.

Ταυτόχρονα προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ενώ με τις υπ’αριθ. 174/2018 και 233/2018 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κατατέθηκε επίσημο αίτημα προς την Περιφερειακή Αρχή δύο φορές, για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και λήψη απόφασης για το συγκεκριμένο πρόβλημα, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμμία απάντηση.Ως εκ τούτου ζητάμε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς επίσης και να υπάρξει επίσημη πρόσκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, προκειμένου να παρεβρεθεί αντιπροσωπεία του για να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για την κατάσταση που επικρατεί.

“Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας- Βόνιτσας”
Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζει το οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, με αποτέλεσμα να μετράμε ως σημέρα δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος.
Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο είναι κατασκευασμένο εδώ και εξήντα χρόνια και δεν πληροί καμία προδιαγραφή για τις σύγχρονες ανάγκες των διερχόμενων από αυτό οδηγών και επιβατών. Και δικαιολογημένα το παραπάνω δίκτυο ονομάζεται από τους κατοίκους της περιοχής σαν νέο «πέταλο του Μαλιακού».
Σε κανένα σημείο του δεν έχει διαχωριστικό διάζωμα, ενώ δεν υπάρχει πουθενά φωτισμός, ακόμα και στα πιο επικίνδυνα σημεία. Τέλος, δεν υπάρχει διαγράμμιση που να διακρίνεται σε κανένα του σημείο.
Ακόμα κι αν κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Αμβρακίας-Ακτίου, πρέπει να συντηρηθεί το υπάρχον δίκτυο, γιατί θα το χρησιμοποιούν ολόκληρες περιοχές, ολόκληρα χωριά, δεδομένου ότι είναι έξω από τον οδικό άξονα Αμβρακίας-Ακτίου, για παράδειγμα το Σπάρτο Αμφιλοχίας, όπως και τα Παλιάμπελα έξω από τη Βόνιτσα.
Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συντηρηθεί αυτό το οδικό δίκτυο, και να δικαιωθεί το αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Γι’αυτούς τους λόγους ζητάμε να συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την συντήρηση, επισκευή και ανακατασκευή εκεί που χρειάζεται του δρόμου, που άλλωστε ανήκει στην ευθύνη της Περιφέρειας.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας
Σπύρος Κοτοπούλης
Κων/νος Κοτσιλιάνος