Παναιτωλικός: Κωδικός διαχείριση

Τα «καναρίνια» για έναν αδιανόητο λόγο «χάνουν» την αυτοσυγκέντρωσή τους μόλις δεχθούν γκολ και αυτό καλούνται να το αλλάξουν άμεσα…

Λένε πως στα δύσκολα… μετράς τις δυνάμεις σου και πλέον αυτό καλείται να κάνει ο Παναιτωλικός. Ο τρόπος που έχασε στη Νέα Σμύρνη – όχι η ήττα ως αποτέλεσμα – ήταν λογικό να προκαλέσουν κατήφεια, αλλά άπαντες καλούνται να.. σηκώσουν κεφάλι. Πλέον στο «κάδρο» μπαίνουν ο παράγοντας διαχείριση, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πόσο μάλλον όταν ως επί το πλείστον υπάρχουν νεαροί παίκτες. Το «τίμημα» του να επενδύεις σε πιτσιρικάδες φορές είναι να… πληρώσεις λάθη και στιγμές αδράνειας, ενώ λόγω απουσιών το Σάββατο για λογαριασμό των «κυανοκίτρινων» έπαιξαν αρκετοί.

Στο Αγρίνιο ως «οργανισμός» είναι μαθημένοι να απορροφούν «κραδασμούς» χωρίς αποφάσεις εν θερμό, κάτι που τους χαρακτηρίζει ως ομάδα, η οποία από την επομένη κιόλας κλήθηκε να βρει το «αντίδοτο» στο χωρίς λόγο άγχος που υπάρχει Μόλις δεχθεί γκολ παρουσιάζει σημάδια πίεσης και σε αυτόν τον τομέα καλείται να γυρίσει τον διακόπτη. Κανένα ματς δεν τελειώνει μόλις παραβιαστεί η εστία της, πόσο μάλλον αν αυτό συμβεί στο 2’! Φαινόμενο που πολλές φορές έχει παρατηρηθεί από τις αρχές της σεζόν.
Ας θυμηθούμε τις πλέον χαρακτηριστικές, παρότι βρισκόμαστε μόλις στην 9η αγωνιστική.

*Με τον ΟΦΗ οι κρητικοί ξαναμπήκαν στο ματς (2-1) στο 88’ με το αυτογκόλ του Ερικσον και στα εναπομείναντα 8 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, έφτασαν 2 με 3 φορές με αξιώσεις μέχρι τα καρέ του Κυριακίδη. Δεν έβγαλαν τη «μεγάλη» φάση, αλλά ήταν απειλητικοί.

*Στην Ξάνθη η ομάδα ισοφαρίστηκε στο 42’ και στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μισού δέχθηκε ασφυχτική πίεση, σαν να είχε μπει με «κομμένα πόδια» μετά την ανάπαυλα. Για όσους θυμούνται οι Γέντρισεκ, Λισγάρας (δοκάρι), Καντά απόλεσαν κλασικές ευκαιρίες σε διάστημα λίγων μόνο λεπτών.

*Στη Λάρισα ο Μιλοσάβλιεβιτς άνοιξε το σκορ στο 3’ και στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα τα «καναρίνια» δεν έκαναν «καθαρή» φάση, απέναντι σε μία «ευάλωτη», όπως αποδεικνύεται, άμυνα.

*Με τον Λεβαδειακό ο Σαβαντογκό μείωσε στο 86’ σε 2-1 και στις καθυστερήσεις ο Ιωαννίδης «άγγιξε» το 2-2. Ο Παναιτωλικός παραλίγο να μην πάρει κάτι από ένα ματς που θα μπορούσε στο 80’ να το «έχει» στα επίπεδα του 3-0.

*Τελευταίο κρούσμα στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 2’, οι «κυανοκίτρινοι» έχασαν τη συνοχή και το «καθαρό» τους μυαλό και στο 27’ βρέθηκαν να χάνουν με 3-0.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως εκεί υπάρχει «θέμα» και ο Δέλλας με τους παίκτες του καλούνται άμεσα να βρουν τις «λύσεις». Πάντως ζήτημα ποιότητας και ταλέντου δεν τίθεται.

πηγή : gazzetta.gr