Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την μεταφορά 71 μεταναστών από την Κάτω Βασιλική

Δικαστική συνέχεια έχει η υπόθεση της παράνομης μεταφοράς δεκάδων μεταναστών στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ανοιχτά του Μεσολογγίου, όταν το Λιμενικό είχε εντοπίσει και σταματήσει στη θαλάσσια περιοχή των εκβολών του Ευήνου, σκάφος (φωτο) που είχε παραλάβει από την περιοχή της Κάτω Βασιλικής 71 μετανάστες με προορισμό την Ιταλία.

Για την υπόθεση αυτή, που το Λιμενικό έχει επισημάνει ως μια από τις πολλές επιχειρήσεις μεταφοράς μεταναστών από διεθνές οργανωμένο κύκλωμα, είχαν συλληφθεί δύο Ουκρανοί, ηλικίας 25 και 27 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των μεταναστών και οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ωστόσο για έναν 52χρονο Έλληνα, που διέφευγε της σύλληψης, εκτελέσθηκε έντλαμα σε βάρος του για διακίνηση πολιτών τρίτων χωρών και την διευκόλυνση εξόδου σε κράτος μέλος της ΕΕ κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή. Πρόκειται σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για το φερόμενο ως ιδιοκτήτη της θαλαμηγού και επιβαίνοντος σε αυτή κατά την πράξη της διευκόλυνσης. Ο εν λόγω απολογήθηκε σήμερα και με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα Μεσολογγίου αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και των τριών εμφανίσεων στο Α.Τ. της κατοικίας του.

ΤσιμπούκηςΟ συνήγορος του 52χρονου, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr ανέφερε πως “ο ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης σε κάθε υπόθεση, πολύ δε περισσότερο σε τέτοιας κακουργηματικής φύσεως πράξεις με επαπειλούμενες βαρύτατες στερητικές της ελευθερίας ποινές, ως συλλειτουργού της ποινικής δικαιοσύνης, είναι η εισφορά ιδίως σε αυτή την φάση εξέλιξης της ποινικής δίκης και μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες αποδεικτικών στοιχείων, όταν αυτά υφίστανται περί της περαιτέρω κι εις βάθος τεκμηρίωσης της αθωότητας του εντολέως. Στην προκείμενη περίπτωση ο εντολέας μου κι εγώ προσκομίσαμε πληθώρα στοιχειών που αποδεικνύουν την καθ’ οιονδήποτε τρόπο μη εμπλοκή του στην παρούσα υπόθεση. Κάτι άλλο δεν μπορώ να αναφέρω επί της ουσίας της υπόθεσης, ει μη μόνο το ότι ο εντολέας μου θα εξακολουθήσει τη συγκέντρωση στοιχειών για την επαλήθευση των αρνητικών της κατηγορίας ισχυρισμών μας”.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την υπόθεση:
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μεσολογγίου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή εκβολών του Εύηνου ποταμού στον Πατραϊκό κόλπο, το σκάφος αναψυχής “TUNA” σημαίας ΗΠΑ, με εβδομήντα έναν (71) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καθώς και τους δύο (02) αλλοδαπούς διακινητές τους.
Το “TUNA” οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Μεσολογγίου, όπου στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 25 και 27 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων.