Με μικρή συμμετοχή η απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο [pics]

Μέρα απεργίας, συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων είναι η σημερινή για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στον κλάδο των Κατασκευών αλλά και στην ιδιωτική Υγεία, μετά από απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο Αγρίνιο το σχετικό απεργιακό κάλεσμα για σήμερα είχε απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου ανταποκρίθηκαν η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας, το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων και άλλα συνδικάτα. Ωστόσο η απεργιακή συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από τη μικρή συμμετοχή.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί την εργατική τάξη της περιοχής “σε συντονισμένο αγώνα ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου”. Αναφέρει συγκεκριμένα για τη σημερινή απεργία : “Οργανώνουμε τον αγώνα μας. Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Να καταργηθεί το αίσχος των 586 ευρώ και 511 ευρώ, κανένας κάτω από 751 ευρώ. Δίνουμε απάντηση στον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, στο κλίμα άπνοιας, στη σιγή νεκροταφείου που θέλει να δημιουργήσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, υπονομεύοντας σταθερά τους αγώνες των εργαζομένων, λέγοντας πως δεν υπάρχουν λόγοι για απεργιακή απάντηση και ότι η απεργία έχει ξεπεραστεί σαν μορφή πάλης”.

Οι σχολικοί τροχονόμοι διεκδικούν αιτήματα, όπως:
Η αλλαγή του καθεστώτος εργασίας από εθελοντική προσφορά που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα
Μόνιμη και σταθερή εργασία με συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες
Κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία του δήμου με νέες προσλήψεις
Μέτρα ατομικής προστασίας

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019, που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό.
Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.τ.λ.).
Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας.

View post on imgur.com