Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου

Τέσσερα νέα σχολικά συγκροτήματα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Η ανέγερση τεσσάρων νέων σχολικών συγκροτημάτων στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στη Νέα Μανωλάδα και στα Λεχαινά εντάσσεται για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010» μετά την θετική αξιολόγηση των προτάσεων που είχαν υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ανέγερση των τεσσάρων νέων σχολικών συγκροτημάτων ανέρχεται στα 13,1 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των έργων που εντάχθηκαν είναι η κατασκευή του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου, με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Αγρινίου. Τα άλλα έργα είναι η κατασκευή του 12ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας και κατασκευή του Γενικού Λυκείου Λεχαινών.

«Είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη και μια καλή είδηση για την εκπαιδευτική κοινότητα στις τέσσερις περιοχές. Παράλληλα, ρυθμίζεται μια εκκρεμότητα που ειδικά για τις περιπτώσεις της Πάτρας και της Νέας Μανωλάδας, έρχεται απ’ το παρελθόν», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. «Ο στόχος της Περιφέρειας για πλήρη κάλυψη των αναγκών σχολικής στέγης σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα υλοποιείται με γοργά βήματα. Η εκπαίδευση, η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατόν συνθηκών για την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι προτεραιότητες στην πολιτική μας αλλά και υποχρέωση όλων μας απέναντι στα παιδιά, στη νέα γενιά, σε όλους όσοι καθημερινά δίνουν τον αγώνα της γνώσης, ως το πρώτο και κυριότερο εφόδιο για το αύριο», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.