Κλειστά τη Δευτέρα τα αμαξοστάσια καθαριότητας σε δήμους της Αιτωλοακαρνανίας

Δεν θα πραγματοποιηθούν αποκομιδές απορριμμάτων στους Δήμους Αγρινίου, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου και Ξηρομέρου την προσεχή Δευτέρα, καθώς τα αμαξοστάσια θα παραμείνουν κλειστά μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα  απανωτά θανατηφόρα ατυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας σε δήμους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας που συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την θλίψη του για τις απώλειες των συναδέλφων στα απανωτά θανατηφόρα ατυχήματα του τελευταίου διαστήματος.
Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ :
«Ημέρα με την ημέρα, η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θρηνεί την απώλεια συναδέλφων, θύματα όλοι της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων κυβερνητικών Υπηρεσιών και των Αιρετών, της απίστευτης εντατικοποίησης της εργασίας, της παντελούς έλλειψης Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), της μη τήρησης ακόμη και της υφιστάμενης Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια, αλλά και του κακοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού.»
Στο βωμό της προσωπικής προβολής ακόμη και η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως η ίδια ανακοίνωση αναφέρει :
«Στον Δήμο Σκιάθου χρησιμοποίησαν ως Ηλεκτρολόγο, υπάλληλο που προσλήφθηκε ως Εργάτης Καθαριότητας, για να αλλάξει λάμπες με τον γερανό με αποτέλεσμα να κτυπηθεί από το ρεύμα και να πέσει από ύψος έξη (6) μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά.»
Μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ σύμφωνα με την οποία :
«τα Γκαράζ Καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος»
τα Αμαξοστάσια Καθαριότητας των Δήμων Αγρινίου, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου και Ξηρομέρου θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.