Καραμητσόπουλος: Η “Συμμαχία Πολιτών” είναι η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη πρόταση για το δήμο Αγρινίου

Το στίγμα της “Συμμαχίας Πολιτών” έδωσε ο επικεφαλής της Γιώργος Καραμητσόπουλος μιλώντας στον “Αέρας FM” και το Δημήτρη Παπαδάκη.

Ο Γ. Καραμητσόπουλος τόνισε ότι η “Συμμαχία Πολιτών” είναι μία ανεξάρτητη παράταξη πέρα από κόμματα. “Τόσα χρόνια υπήρχε ένα δίλημμα ανάμεσα σε αριστερά δεξιά ή ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές δυνάμεις. Αυτό το δίλημμα είναι ψευδεπίγραφο δίλημμα, δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες αυτό που ψάχνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι να εκλέξουν πολίτες, που να είναι έντιμοι, με πραγματικό ενδιαφέρον να προσφέρουν για το κοινό καλό και όχι με ενδιαφέρον να προσφέρουν μόνο στον εαυτό τους. Αυτά είναι τα διλήμματα που μπαίνουν σήμερα και ειδικά για την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί τα προβλήματα είναι τοπικά τα περισσότερα και πέρα από κόμματα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Καραμητσόπουλος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής σημειώνοντας ότι η παραταξή θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες. “Δίνεται μία δυνατότητα με το νέο εκλογικό σύστημα να αλλάξουμε νοοτροπία στην τοπική αυτοδιοίκηση, να αφήσουμε στην άκρη τις κορώνες και τις διαξιφισμούς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, που οι περισσότεροι γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους και να πάμε στην ουσία και στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, που σίγουρα χρειάζονται συναίνεση και συνεργασία όλων των παρατάξεων και εμείς σε αυτό θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε” σημείωσε ο επικεφαλής της “Συμμαχίας Πολιτών”.

Σύμφωνα με το Γ. Καραμητσόπουλο “το Αγρίνιο εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται σε παρακμή. Η παρακμή δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της οικονομικής κρίσης που βιώνει όλη η Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα και της διαχείρισης από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και ειδικά με τη σημερινή δημοτική αρχή. Όσο κι αν ψάξει κάποιος να βρει κάποια θέματα τα οποία λύθηκαν από αυτά, τα οποία αντιμετώπιζε ο δήμος, όταν ανέλαβε την εξουσία, δεν μπορεί να δει κάποιο. Όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης εξακολουθούν να παραμένουν προβλήματα, για παράδειγμα το πάρκο Αγρινίου βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, η διαχείριση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, οι παλιές καπναποθήκες. τα βιομηχανικά κτίρια της πόλης μας παραμένουν αναξιοποίητα, στη σχολική στέγη κανένα σχολικό κτίριο κατασκευάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου… Από την πλευρά του δήμου δεν βλέπουμε ενέργειες τέτοιες που θα προχωράνε τα θέματα αυτά”.

“Οι αιτίες για όλα αυτά”, εξήγησε ο Γ. Καραμητσόπουλος, “δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, είναι μία νοοτροπία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, που δυστυχώς βασίζεται στον κομματισμό, τον παραγοντισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Eμείς η “Συμμαχία Πολιτών” βρισκόμαστε ακριβώς στον αντίποδα. Προσπαθούμε λοιπόν μία ομάδα πολιτών, όχι μέσα από κάποιες κομματικούς μηχανισμούς, να μπορέσουμε να εκφράσουμε τα προβλήματα και το πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας που σήμερα δεν έχει φωνή και δεν μπορεί να εκφράσει αυτά τα προβλήματα. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικής, είμαστε ενεργοί πολίτες που έχουμε όμως τη διάθεση και την όρεξη να προσφέρουμε στο κοινό καλό”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γ. Καραμητσόπουλος: