Στο Δημαρχείο οι πλημμυροπαθείς – Το Ελεγκτικό Συνέδριο περιμένει ο δήμος για την αποκατάσταση

Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Αγρινίου θα πραγματοποιήσουν σήμερα κάτοικοι από το Ζευγαράκι Μακρυνείας, με αίτημα την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου.

Τα έργα αποκατάστασης της περιοχής δεν έχουν προχωρήσει. Υπάρχουν ακόμη στο Ζευγαράκι μπαζωμένα ρέματα, που δεν έχουν καθαριστεί… Πόσο μάλλον να μιλήσει κανείς για αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Επίσης δεν έχει προχωρήσει ο καθαρισμός από τα φερτά υλικά και τα μπάζα των χωραφιών, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες της περιοχής να μην μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων αναμένεται να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους. Πάντως από την πλευρά του δήμου Αγρινίου γίνεται λόγος πως το Υπουργείο Υποδομών καθυστέρησε να πιστώσει τα χρήματα στο δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών. Τα χρήματα -5 εκατ. ευρώ- πιστώθηκαν εντός του καλοκαιριού και αφορούν δύο εργολαβίες 2,5 εκατ. ευρώ η καθεμία, μία αφορά την αποκατάσταση στις Δημοτικές Ενότητες Αγρινίου, Παραβόλας και Παρακαμπυλίων και η άλλη τις Δημοτικές Ενότητες Αρακύνθου, Μακρυνείας και Αγγελοκάστρου. Οι δημοπρατήσεις προχώρησαν, ωστόσο βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Ωστόσο η καθυστέρηση είναι δεδομένη, αφού ακόμη κι αν οι συμβάσεις υπογραφούν το προσεχές διάστημα, θα είναι δύσκολο οι αποκατάστασεις να προχωρήσουν στη διάρκεια των αμέσως επόμενων μηνών, δηλαδή στη διάρκεια του χειμώνα. Από την άλλη υπάρχει η εκτίμηση πως τα χρήματα αυτά αρκούν για να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών με δεδομένο μάλιστα ότι δόθηκαν σχετικά μικρές εκπτώσεις από τους αναδόχους, ωστόσο τα έργα που θα γίνουν δεν συνιστούν αντιπλημμυρικής θωράκιση της περιοχής.