Mε «Μπλίτσκριγκ» ο Καμμένος στο Μεσολόγγι

Πολεμικό Μουσείο εξαγγέλθηκε, από πολεμικούς όρους θα εμπνευστούμε. Μόνο ως «Μπλίτσκριγκ» (Blitzkrieg), «πόλεμος-αστραπή», την πολεμική τακτική των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Πάνους Καμμένου. Και βεβαίως ως ο ιδανικός αντιπερισπασμός. Την ώρα που ο ίδιος στην αίθουσα της Πινακοθήκης προχωρούσε στην εξαγγελία για δημιουργία Βιωματικού Πολεμικού Μουσείου στο στραπέδο του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, 180 μετανάστες από χώρες την Αφρικής και την Νοτιανατολικής Ασίας αποβιβάζονταν στο Μεσολόγγι για να φιλοξενηθούν -άγνωστο επισήμως για πόσο καιρό- σε ξενοδοχείο της πόλης.

Και η πλάκα είναι πως όλες οι εξαγγελίες περί ίδρυσης Πολεμικού Μουσείου με την ένδειξη «Βιωματικό Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης» και δημιουργίας πολυχώρου/Συνεδριακού Κέντρου σε συνεργασία με το Δήμο, έγιναν χωρίς ούτε μια λέξη για χρονοδιαγράμματα και πόρους.

Και βεβαίως το γεγονός ότι για να “περάσει” η εγκατάσταση 180 μεταναστών στο Μεσολόγγι χρειάστηκε να έρθει επί τόπου ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνα και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα για την διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού στη χώρα μας. Μια διαχείριση εξ΄ αρχής προβληματική που δικαιολογημένα ξεσήκωσε εντονότατους προβληματισμούς στις τοπικές κοινωνίες που κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος του μεταναστευτικού.