Τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ στο δήμο Αγρινίου;

Ήδη η Επιτροπή Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε να μοιράζει χρίσματα σε υποψήφιους Δημάρχους. Η αρχή έγινε κυρίως με κάποιους δήμους στην Αττική, ενώ χρίσματα έχουν δωθεί και στην επαρχία π.χ. Δήμο Χαλκιδέων και στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Στο Αγρίνιο όμως το ΚΙΝΑΛ έχει να λύσει ένα δυσεπίλυτο γρίφο. Και αυτό γιατί, Π. Μοσχολιός και Χρ. Σταρακά εξακολουθούν να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους σε σχέση με τις προθέσεις τους. Η Χρ. Σταρακά υπογείως έχει κατορθώσει να συζητιέται το όνομά της για το δήμο Αγρινίου, προσπαθώντας έτσι να “μετρήσει” συμμαχίες, ενώ ο Π. Μοσχολιός τηρεί ακόμη στάση αναμονής. Μάλιστα το γεγονός ότι έξι μήνες πριν τις εκλογές ουδείς από τους δύο έχει δώσει σαφές στίγμα για το τι πρόκειται να κάνει, έχει δημιουργήσει μια -μειοψηφική βέβαια- άποψη εντός του ΚΙΝΑΛ, που λέει πως καλύτερα θα ήταν να υπάρξει μια εντελώς νέα υποψηφιότητα. Όμως τέτοια υποψηφιότητα δεν υπάρχει στον ορίζοντα και έτσι το ΚΙΝΑΛ μοιάζει εγκλωβισμένο στις προσωπικές στρατηγικές των αυτοδιοικητικών του και στους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ των προσωποπαγών μηχανισμών του (π.χ. Θ. Σώκος, Θ. Μωραΐτης, Θ. Κουτσουπιάς). Εξάλλου δεν τυχαίο το γεγονός ότι το κόμμα διατηρεί στην περιοχή μεγαλύτερες δυνάμεις από τα πανελλαδικά ποσοστά του… Αυτό οφείλεται σε προσωπαγείς μηχανισμούς ανθρώπων που έπαιξαν κομβικό ρόλο στα τοπικά δρώμενα την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ήταν κόμμα εξουσίας… Και όλη αυτή η κατάσταση, που παρατείνεται, έχει δημιουργήσει μάλιστα φυγόκεντρες δυνάμεις στις τάξεις της παράταξης Μοσχολιού, κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα και αυτό γιατί χρειάζονται και οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν τον υποψήφιο δήμαρχο.

Κάπως έτσι καταγράφεται και η σχετική μουρμούρα εντός του ΚΙΝΑΛ και αυτό γιατί ο χώρος θα πρέπει να εκφραστεί με δικό του ψηφοδέλτιο ίδιως σε ένα τόσο μεγάλο δήμο, όπως είναι το Αγρίνιο.