Η καθαρίστρια και το Μεσολόγγι

Πολύς ντόρος έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα της καθαρίστριας που πλαστογράφησε το πτυχίο της Ε τάξης Δημοτικού και το έκανε ΣΤ.

Η ιστορία από κει και πέρα είναι γνωστή, απολύθηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη. Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει Νομική για να καταλάβεις ότι η απόφαση είναι άδικη.

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ» δήλωσε η καθαρίστρια. Πόσος φόβος και πόσος πόνος κρύβεται πίσω από αυτή την φράση…

Παρανόμησε η καθαρίστρια, μπορεί να στέρησε και την θέση από μια πιο φτωχή, αλλά είναι πραγματικά άδικο να εξαντλούμε την αυστηρότητα στον αδύναμο.

Κάτι που γίνεται και από κάποιους δημότες στο Μεσολόγγι, μετά την έλευση των 150 μεταναστών. Τα σχόλια και οι ανησυχίες που ακούγονται είναι οι ίδιες. Μια κασέτα περί αλλοίωσης πολιτισμού, περί μεταφοράς θανατηφόρων ασθενειών, για αύξηση της εγκληματικότητας και για αλλοίωση του Δημογραφικού.

Όσον αφορά το Δημογραφικό τελευταίες έρευνες (δες εδώ) δείχνουν ότι
* Το 2050 ο πληθυσμός της χώρας υπολογίζεται ανάμεσα στα 10 εκατομμύρια (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και τα 8,3 εκατομμύρια (στο πιο απαισιόδοξο).

* Ο πληθυσμός της χώρας γερνάει. Η διάμεση ηλικία, που ήταν 26 έτη το 1951, και που είναι 44 έτη σήμερα, αναμένεται να αυξηθεί κατά 5-8 έτη.

* Ο πληθυσμός των παιδιών σχολικής ηλικίας (από 3 μέχρι 17 ετών) θα μειωθεί από 1,6 εκ. σήμερα σε 1,4 εκ. (αισιόδοξο σενάριο) έως 1 εκ. (απαισιόδοξο σενάριο) το 2050, αφού πρώτα όμως πρώτα προηγηθεί μια έντονη διακύμανση τις δεκαετίες που θα μεσολαβήσουν.

Για όλα αυτά τα παραπάνω και για πολλά άλλα δεν ευθύνονται οι μετανάστες που έρχονται στην χώρα, αλλά οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που οδήγησαν το ενεργό κομμάτι του πληθυσμό στον δύσκολο δρόμο της ξενιτιάς.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, έχουν ξεκινήσει ήδη προγράμματα (δες εδώ) για πρόληψη των : 83% για Iλαρά-Ερυθρά-Παρωτίτιδα, 82% για ΔιφθερίτιδαΤέτανο-Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδα,
76% για Πνευμονιόκοκκο, 75% για Αιμόφιλο ινφλουέντσας
τύπου b (Hib), 79% για Ηπατίτιδα Β.

Αν κάποιοι ανησυχούν για ανεμβολίαστα παιδιά ας κοιτάξουν καλύτερα δίπλα τους, τους Έλληνες “ψαγμένους” γονείς που είναι οπαδοί του αντιεμβολιαστικού κινήματος και οπαδοί της επίπεδης Γης.

Συνοψίζοντας, νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν ψύχραιμες φωνές, με προεξέχουσα την Δημοτική αρχή, που θα κοιτάξει διεξοδικά το θέμα και όχι να γίνεται είτε η καθαρίστρια είτε οι 150 μετανάστες αφορμή για προεκλογική καμπάνια.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στους συνεταιρισμούς της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού που προσφέρουν δωρεάν από την παραγωγή τους, τα αναγκαία ψάρια για την κάλυψη των αναγκών ενός γεύματος ανά εβδομάδα. Η πρώτη παράδοση των ψαριών στον χώρο φιλοξενίας έγινε το πρωί του Σαββάτου 24/11/2018. Γιατί υπάρχει και αυτή η Ελλάδα…

Γ.Κ.