Καμαρά: «Χαίρομαι που ήρθα στον Παναιτωλικό»

Ο 25χρονος φορ από τη Σιέρα Λεόνε είναι το χαμογελαστό παιδί των «κυανοκίτρινων» και έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις με την αγωνιστική του παρουσία και όχι μόνο

Η τελευταία χρονικά καλοκαιρινή προσθήκη του Παναιτωλικού ήταν ο Ελχασάν Καμαρά, ο οποίος με το «καλημέρα» στη σεζόν άφησε πολλές υποσχέσεις. Ο 25χρονος φορ ακολουθούνταν από καλές συστάσεις και όχι μόνο τις επιβεβαιώνει μέσα στο γήπεδο, αλλά την ίδια στιγμή «κλέβει» τις εντυπώσεις με τον χαρακτήρα του. Πρόσχαρος, χαμογελαστός, ένα παιδί έξω καρδιά, για τον οποίο όλοι λένε τα καλύτερα. «Μου αρέσει να χαμογελάω και προσπαθώ να είμαι χαρούμενος. Θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές, αλλά προσπαθώ πάντα να τις ξεπερνώ», είπε στο gazzetta.gr λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, η οποία έφερε τη «σφραγίδα» του.

παναιτωλικόςΒλέπετε εκείνος σημείωσε και τα δύο γκολ των «κυανοκίτρινων» και σε αμφότερα πανηγύρισε έντονα, στέλνοντας τη δική του «απάντηση» σε όσους ανέφεραν πρόσφατα διάφορα για το μέλλον του. «Ηταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Για την ομάδα, για εμάς και φυσικά για τους οπαδούς μας και όλο το Αγρίνιο. Δεν έχει σημασία αν εγώ σκόραρα», μας τόνισε και συνέχισε. «Εχουμε πολύ καλή ομάδα και εδώ βρήκα εξαιρετικούς ανθρώπους. Οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλά παιδιά και έχουμε φανταστικά αποδυτήρια. Αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον Παναιτωλικό είναι πολύ καλοί. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ και θέλω να βοηθήσω τον Παναιτωλικό. Για αυτό και δουλεύω σκληρά. Είμαι ρεαλιστής και πρέπει να δουλεύω. Είμαι πολύ καλά και χαίρομαι που ήρθα», ήταν τα λόγια του.

ΚαμαράΟ στράικερ από τη Σιέρα Λεόνε έχει μεγαλώσει στη Σουηδία, αλλά πλέον καλείται να… μάθει τον ελληνικό τρόπο ζωής. «Πάω για μία βόλτα, για φαγητό ή καφέ, αλλά μου αρέσει και να επισκέπτομαι μέρη και να κάθομαι σπίτι», μας μετέφερε, ενώ εύλογα σταθήκαμε αν… απέκτησε τη συνήθεια του φραπέ. «Οχι, όχι ακόμα….», απάντησε χαμογελώντας. Οι στόχοι του μάλιστα δείχνουν συνυφασμένοι με την προσωπικότητά του και τα «πιστεύω» του. «Να δουλεύω σκληρά και να είμαι χαρούμενος. Αυτό θέλω», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Το χαμόγελο τον συνοδεύει σχεδόν πάντα στη ζωή του, ίσως επειδή είναι ένας άνθρωπος που πέρασε πολλά και εκτίμησε την αξία της ζωής. Ο Καμαρά έζησε από κοντά τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου στη Σιέρα Λεόνε και δεν μεγάλωσε σαν τους περισσότερους από εμάς, καθώς βίωσε δύσκολες καταστάσεις. Για αυτό και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, κυρίως σε ότι αφορά τα παιδιά και δεν είναι τυχαίο πως πρόσφατα επισκέφθηκε τα ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και έγινε εθελοντής. «Μου αρέσει να βοηθάω και να συνεισφέρω», σχολίασε μετριοφρόνως.

Μάλιστα εδώ και χρόνια θέλει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα προβλήματα που υπάρχουν όχι μόνο στη χώρα του, αλλά σε ολόκληρη την Αφρική. Ξέχωρα ότι μιλά ανοικτά για τα όσα βίωσε, εξέδωσε και ένα βιβλίο στο οποίο εξιστορεί τη ζωή του. «Θέλω να το μεταφράσω στα ελληνικά. Να μάθει όλος ο κόσμος τι έχει συμβεί, ώστε να μην ξαναγίνει στο μέλλον. Να βοηθήσουν όσοι μπορούν», είναι το «μήνυμα» που περνά και μάλιστα έχει ήδη αρχίζει μέσα του να ωριμάζει η ιδέα τι θα κάνει, μόλις έρθει το πλήρωμα του χρόνου να κρεμάσει τα παπούτσια του. «Θα γυρίσω στην Αφρική και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσους έχουν προβλήματα. Αυτό σκέφτομαι», μας μετέφερε με θέρμη.

Ενα παιδί που ζει έντονα την κάθε στιγμή και παρότι είναι μόλις 25 ετών, έχει τόσα πολλά μαθήματα ζωής να μας παραθέσει… Αλλωστε δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που είπε πως «ήθελα να πεθάνω, χαίρομαι που έζησα…».

πηγή : gazzetta.gr