«Ψήλωσε» ο Γουίλιαν στο Αγρίνιο!

O Βραζιλιάνος εξτρέμ του Παναιτωλικού πήρε πόντους και κεντρίζει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων.

Ο Παναιτωλικός «εξαργύρωσε» την μεγάλη νίκη του επί της ΑΕΚ με τρεις πολύτιμους βαθμούς και οι παίκτες του Παναιτωλικού, με το ανέβασμα της μετοχής τους στο χρηματιστήριο. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που κέρδισε πολλούς πόντους μέσω της εμφάνισής του κόντρα στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, είναι ο Γουίλιαν Μπαρμπόσα.

ΓουίλιανΟ Βραζιλιάνος εξτρέμ (και κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου) ήρθε στο Αγρίνιο τον περασμένο Γενάρη. Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1994 στην Μπαχία της χώρας του, σε ηλικία μόλις 17 ετών πέρασε τον Ατλαντικό για λογαριασμό της Τορίνο. Στη «γκρανάτα» έπαιξε στα τμήματα υποδομής της, έγινε επαγγελματίας (48 συμμετοχές, 12 γκολ με την 2η ομάδα της) και παράλληλα, πήρε την υπηκοότητα.Το 2013 πήγε στην Πορτογαλία, όπου και βρίσκονταν μέχρι τώρα. Ο 23χρονος αρχικά φόρεσε τη φανέλα της Μπέιρα Μαρ (37 συμμετοχές, 7 γκολ), μετά της Νασιονάλ (76 συμμετοχές, 5 γκολ) και από το καλοκαίρι ήταν στη Σετουμπάλ (16 συμμετοχές,1 γκολ).

Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής (με ύψος μόλις 1,70 μ.) αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στο αριστερό «φτερό» όσο και στην δεξιά πτέρυγα και στον άξονα. Χαρακτηρίζεται από την μεγάλη ταχύτητα και την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Παρεμπιπτόντως τον περασμένο Απρίλιο δημιουργήθηκε ένα θέμα όταν συνελήφθη με πλαστή ιταλική ταυτότητα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Παναιτωλικός μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα που προέκυψε με το διαβατήριό του, ζήτησε τη λύση της συνεργασίας τους (είχε τη συναίνεση του παίκτη, ο οποίος ήταν off λόγω τραυματισμού) και όταν ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά θέματα ο παίκτης επέστρεψε στο Αγρίνιο. To συμβόλαιο του λήγει το προσεχές καλοκαίρι και ήδη υπάρχουν σουπερλιγκάτες ομάδες που με αφορμή και την εξαιρετική εμφάνισή του στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ έχουν σημειώσει το όνομά τους στο μπλοκάκι τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ – ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» – ΣΤΗΛΗ: «Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ»