Οι κρατικοί δασικοί υπάλληλοι που ψαρεύουν!!!

Του Γιώργου Κράλογλου @capital.gr

Πληρώνουμε από τους φόρους μας 6.000 κρατικούς δασικούς υπαλλήλους, που προσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, να κάθονται ή να ψαρεύουν!!! Οι ίδιοι δεν φταίνε πάντως. Το επαναλαμβάνουμε για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη οι συγκεκριμένοι κρατικοί υπάλληλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τους οδήγησε στην απαξίωση και στην αναγκαστική τεμπελιά. Προσέξτε πολιτική δασοπροστασίας… του ΣΥΡΙΖΑ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, για τα 32.000.000 που δώσαμε από τη δική μας τσέπη, για να δείξει ο Τσίπρας πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, του κράτους –πατερούλη, από την πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα…Το πρόγραμμα των προσλήψεων ανακοινώθηκε στις αρχές Απριλίου του 2018. Τότε δηλαδή που σε κάθε άλλη, πολιτισμένη χώρα, ξεκινάνε οι εργασίες πυροπροστασίας με ανοίγματα δρόμων, διαχείριση καμένων εκτάσεων και διάνοιξη ζωνών προστασίας από πυρκαγιές. Τέλος πάντων. Η προκήρυξη για πρόσληψη των κρατικών δασικών υπαλλήλων του προγράμματος, με 8μηνη σύμβαση, έγινε γνωστή στα μέσα Μαΐου και αξιοποιήθηκε προς το τέλος Μαΐου του 2018!!!Τότε δηλαδή που στις πολιτισμένες χώρες (αυτές που σέβονται τα λεφτά των φορολογούμενων) τελειώνουν οι εργασίες πυροπροστασίας και ας μην πρόκειται για Ελλάδα όπου τον Μάιο οι φωτιές έχουν ανάψει για τα καλά… Κάνουμε λάθος;

Οι προσλήψεις ξεκίνησαν μέσα και τέλη Ιουνίου!!!. Ίσως όχι όλες αλλά οι περισσότερες, όπως ομολογούν και οι ίδιοι. Προτιμητέοι ήταν οι πάνω από 40 ετών, πολύτεκνοι και άνεργοι για 5 χρόνια. Αν το ψάξουμε όμως για τα καλά, θα βρούμε και πτυχιούχους και με μεταπτυχιακό που ξέμειναν στην Ελλάδα επειδή μεγάλωσαν και έχουν και οικογένεια… Αλλά πάμε παρακάτω. Με τις συμβάσεις να είναι 8μηνες, έχουμε λήξη θητείας (όλων σχεδόν των 6.000, νέων συμβασιούχων κρατικών υπαλλήλων) έως και τον Φεβρουάριο του 2019!!!Ένα 6μηνο δηλαδή μετά τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου και ένα 4μηνο μέσα στο καταχείμωνο θα χρησιμοποιούμε τους κρατικούς δασικούς υπαλλήλους στο καθάρισμα των δασών και τη δασοπροστασία!!! Τότε δηλαδή που οι αγρότες καίνε ελεύθερα τις ελιές τους μετά το κλάδεμα…Αυτό λέει η σύμβασή τους και αυτό θα λένε ότι κάνουν… εκτός ίσως από κάποιους (ασφαλώς φιλότιμους) που από ντροπή μπορεί να μαζέψουν κάποιο σκουπίδι… στις παραλίες (κοντά σε δασικές περιοχές) που καταφεύγουν να ψαρέψουν… (και δεν είναι καθόλου υπερβολή αυτό).

Πάμε σε βαθύτερη “ουσία” επί τους θέματος. Οι προσλήψεις των κρατικών δασικών υπαλλήλων ήταν κάπου 5.500. Οι υπόλοιποι, 500 περίπου, είναι (υποτίθεται) προϊστάμενοι γεωπόνοι, δασοπόνοι και δασολόγοι, για τις κατευθυντήριες γραμμές… Λέμε υποτίθεται, γιατί αν ρωτήσεις τους δασικούς εργάτες ούτε που τους είδαν, ούτε που τους έμαθαν, ούτε που τους ξέρουν!!!Και ας δούμε τώρα τι έλλειπε από το πρόγραμμα. Προφανώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανικανότητα που τον δέρνει, δεν το είχε σκεφτεί… Έλλειπαν σύγχρονα μηχανήματα περισυλλογής, ειδικά εργαλεία, τεχνολογία και μηχανισμοί που χρησιμοποιούν σε όλη την Ευρώπη οι (κατά τους νεοέλληνες…) κουτόφραγκοι.Τίποτε απ όλα αυτά. Κάτι κίτρινα σακάκια, παντελόνια και ποδιές, γάντια της κακιάς ώρας, κάποιο κλαδευτήρι, σιδερένια σκούπα Κίνας… μοιράσθηκαν και άντε στην ευχή της Παναγίας…

Τι να σου κάνουν οι άνθρωποι που αναζητούσαν μεροκάματο, να φύγουν από τη φτώχεια και τη μιζέρια στην Ελλάδα (παρά τις πανεπιστημιακές σπουδές και τα μεταπτυχιακά –ορισμένοι ανάμεσα στους άλλους-). Με τούτα και με εκείνα όμως μπήκαν να καθαρίσουν τα δάση μέσα στον Ιούλιο!!! Το κατακαλόκαιρο και με τις πυρκαγιές στο φουλ… μΧόρεψαν έτσι όμως τον χορό και του ΣΥΡΙΖΑ (κατά το πρότυπο και των άλλων… των παλιών) που λογαριάζουν κάθε πρόσληψη στο κράτος (άλλη δουλειά δεν υπάρχει) προς 4 αν όχι 5 ψηφοφόρους, ανά οικογένεια… βολεμένη, στα κοινωφελή προγράμματα… του κράτους-πατερούλη.

Έργα πυροπροστασίας, λοιπόν, από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιο και Αύγουστο (που κάηκε το πελεκούδι στην Ελλάδα…), το Φθινόπωρο (με τις βροχές και το πρόσφατο τσουνάμι) και το καταχείμωνο, μιας και οι 8μηνες συμβάσεις λήγουν τον Φεβρουάριο!!! (πριν τις εκλογές του 2019). Τι να σου κάνουν οι άνθρωποι. Να μην ψαρέψουν και λίγο; Δεν περνάει η ρημάδα η ώρα… Και για να μην το ξεχάσω… Όσοι απορήσουν (λογική απορία) τι έγινε με τους συγκεκριμένους κρατικούς συμβασιούχους, στο Μάτι, στη Ραφήνα και στην Κινέττα, η απάντηση είναι πως δεν χρησιμοποιήθηκαν (ευτυχώς για όλους) επειδή, ως ανειδίκευτοι σε πυρκαγιές, το απαγορεύει η σύμβαση.