Αγχωτική νίκη για τον Παναιτωλικό επί του Απόλλωνα

Με τα γκολ του Ουίλιαν και του Μοράρ ο Παναιτωλικός επιβλήθηκε με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης απόψε στο Αγρίνιο. Η αποτελεσματικότητα της ομάδας του Αγρινίου στο πρώτο ημίχρονο έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στους Αγρινιώτες, καθώς ο Απόλλωνας στο δεύτερο ημίχρονο μείωσε και απείλησε για την ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα καθώς ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη φάση που δημιούργησαν στο παιχνίδι στο 3ο μόλις λεπτό. Ο Τσοκάνης μπήκε από πλάγια θέση στην περιοχή και έδωσε ασίστ στον Μπαρμπόσα για το 1-0 του Παναιτωλικού. Ένα λεπτό αργότερα απόπειρα του Απόλλωνα να ανησυχήσει τον Κυριακίδη με σουτ χωρίς δύναμη από τον Τομάς. Στο 7ο λεπτό προώθηση του Κοντοέ από τη δεξιά πτέρυγα, τροφοδότησε τον Ελ-Χέλβε στην καρδιά της περιοχής και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έχασε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά μετά το πρώτο δεκάλεπτο και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 19′ και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοράρ, με η μπάλα έφυγε έξω από το δοκάρι του Χουάντερσον για να δούμε κάτι αξιόλογο. Στο 25 πολύ άστοχο σουτ του Ακόστα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και αμέσως μετά ο Παναιτωλικός βρήκε χώρο στον άξονα με τον Μοράρ να σουτάρει ανενόχλητος δύο μέτρα έξω από την περιοχή χωρίς να αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα Χουάντερσον και σκοράροντας για 6η φορά στο εφετινό πρωτάθλημα.Μια κεφαλιά του Λούκιτς στο 30ο λεπτό χωρίς να απειληθεί ο Κυριακίδης και πρώτη αλλαγή του Τεννέ στο 35′ με τον Ντε Φεντερίκο να περνά στη θέση του Τριάδη.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν διαφορετική. Οι γηπεδούχοι επαναπαύτηκαν στο προβάδισμα των δύο τερμάτων και δεν εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι στην επανάληψη.Αποτέλεσμα είναι μόλις στο 47′ ο Τομάς να βρεθεί ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχής και με πλασέ να νικήσει τον Κυριακίδη, βάζοντας και πάλι τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι. Στο 56′ μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, με τον Ακόστα να βγαίνει σε τετ-α-τετ και τον Κυριακίδη με εξαιρετική επέμβαση να στερεί από την ομάδα του Τεννέ την ισοφάριση. Πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 59ο λεπτό με τον Ντίας να αστοχεί από πλάγια θέση μετά το λάθος του Ντούρσο μέσα από την περιοχή.Στο 73ο λεπτό ήταν ο Ντούρσο αυτός που βρήκε χώρο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, όμως δεν σημάδεψε την εστία. Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στην επανάληψη και από λάθος του Κυριακίδη στο 75ο λεπτό, ο Ντε Φεντερίκο έστειλε τη μπάλα στα σώματα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ελ-Χέλβε έπιασε εξαιρετικό σουτ και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με σπουδαία επέμβαση απομάκρυνε!

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Μαλής, Άργκους, Ντιας, Λουσέρο, Μανά (68′ Λιάβας), Μπαρμπόσα (85 Τσιγγάρας), Μοράρ (61′ Μάζουρεκ), Καμαρά.
Απόλλων: Χουάντερσον, Τζανετόπουλος, Κοντοές, Λούκιτς, Οριουέλα, Ακόστα, Κονέ, Γκίνο (46′ Ντούρσο), Μπεντινέλι, Τριάδης (35′ Ντε Φεντερίκο),Ελ-Χέλβε.