Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Αγρίνιο

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Αγρινίου παραχώρησαν σήμερα ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και οι αντιδήμαρχοι Μαρία Παπαγεωργίου και Θύμιος Γρίβας.

Το πρόγραμμα αξίζει να σημειωθεί ότι περιλαμβάνει περί τις 80 εκδηλώσεις και ξεκινά ουσιαστικά αύριο, Τρίτη 11/12, με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Δημοκρατίας. Το μεγάλο event των εκδηλώσεων θα είναι η συναυλία του Πάνου Μουζουράκη την Κυριακή 23/12.

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να εμπλουτίζουμε τις εκδηλώσεις μας με ελάχιστο δυνατό κόστος για τον δήμο», τόνισε ο Γ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας πως η προετοιμασία του δήμου Αγρινίου για τις εκδηλώσεις αυτές ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν και πως και φέτος μεγάλη θα είναι η συμμετοχή πολλών φορέων, ιδρυμάτων και συλλόγων της περιοχής.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παπαγεωργίου εξήγησε πως η πλειονότητα των εκδηλώσεων θα είναι δωρεάν, όπως οι εκδηλώσεις στην παλιά Λαχαναγορά και οι βόλτες με το τρενάκι στο κέντρο της πόλης. Για τις υπόλοιπες δράσεις ο δήμος Αγρινίου κινήθηκε με βάση την «αρχή της ανταποδοτικότητας» παραχωρώντας χώρους σε ιδιώτες για να παρέχουν υπηρεσίες (καρουζέλ, παγοδρόμιο). Διευκρίνισε ωστόσο πως κάθε μαθητής της πόλης θα έχει ένα εισιτήριο δωρεάν για την παγοτσουλήθρα, ενώ καθορίστηκε μικρότερο εισιτήριο για ομαδικές επισκέψεις στο καρουζέλ. Τέλος ο κ. Γρίβας στάθηκε στο γεγονός ότι ο εορταστικός φωτισμός και ο στολισμός της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων έγινε νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Aναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων