Ο «ψηλός» και ο «κοντός» του Παναιτωλικού

Οι Σοάρες Αργκους και Τάσος Τσοκάνης συνεργάστηκαν άψογα στη φάση του πρώτου χθεσινού γκολ του Παναιτωλικού, δείχνοντας πως και οι αμυντικοί έχουν… επιθετικές αρετές.

ΆργκουςΣτην μπάλα διαχρονικά οι «μπροστά»… κλέβουν τη δόξα και αυτή είναι η… μοίρα των ανασταλτικών. Ομως υπάρχουν φορές που και οι… πίσω αποδεικνύουν ανάλογες αρετές, όπως π.χ. συνέβη τη Δευτέρα (10/12) στο Αγρίνιο, όπου ο ψηλός (Αρκους) συνεργάστηκε με τον κοντό (Τσοκάνη) και από τα πόδια τους ξεκίνησε το πρώτο τέρμα του Παναιτωλικού. Ο πρώτος έκανε 30αρα μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, ο δεύτερος πήρε ωραία τα μέτρα και έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Ουίλιαν που έρχονταν σαν «τρέιλερ».

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται μία ωραία φάση, την οποία εδώ θα πούμε πως «έψαξαν» οι δύο παίκτες. Στην προπόνηση πολλές φορές έχουν δοκιμάσει κάτι ανάλογο, ενώ επειδή έλειπε ο Μάζουρεκ τα «καναρίνια» προσπάθησαν και πέτυχαν να αναπτυχθούν από τα άκρα. Ο έμπειρος στόπερ ήξερε την κίνηση του συμπαίκτη του, ο 27χρονος μπακ «διάβασε» την πρόθεσή του και οι δυο τους άπλωσαν την άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Ετσι οι «κυανοκίτρινοι» πήραν γκολ από την άμυνά τους και το κυριότερο, ο Τσοκάνης έδειξε εκ νέου πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να βασιστούν πάνω του. Μετά από καιρό επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και αυτόματα βάζει «δύσκολα» στον Δέλλα ενόψει της συνέχειας, όπου θα είναι διαθέσιμος και ο Ρότσα.

πηγή : gazzetta.gr