Περιμένοντας να ανοίξει η πρόσκληση, Κατσιφάρας και Καραπάνος όλο και κάτι ξεχνούν

Αν παρατηρήσει κανείς τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και του δημάρχου Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου σχετικά με τα έργα αναβάθμισης της λιμνοθάλασσας θα διαπιστώσει κανείς πως ξεχνούν συστηματικά και οι δύο να αναφέρουν πως τα έργα τα οποία αυτοί σήμερα “μοχθούν” για να τα εντάξουν σε χρηματοδοτικό εργαλείο κάνοντας συσκέψεις επί συσκέψεων, τα έχει ωριμάσει ο Φορέας Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας με κοινοτικά χρήματα της προηγούμενης μάλιστα προγραμματικής περιόδου. Το γιατί “συμπτωματικά” και δύο σε αυτό το σημείο παρουσιάζουν την ίδια “απώλεια μνήμης”, είναι κάτι που μάλλον εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς…

Πρόκειται για τα έργα με τίτλο : «Συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης των υδατικών οικοσυστημάτων της Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας» και «Αποχέτευση – Αποστράγγιση Αντλιοστασίων D1, D2, D6 και συναφών έργων στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού» συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν προεξάρχουσα θέση στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Η ουσία όμως του πράγματος δεν είναι η κοινή “απώλεια μνήμης” των Καραπάνου και Κατσιφάρα. Είναι πως ακόμη η σχετική πρόσκληση στο «Ε.Π. Αλιείας & Θάλασσας» για ένταξη των έργων δεν έχει ανοίξει… Μάλιστα τον περασμένο Μάιο ο Περιφερειάρχης παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στο Μεσολόγγι για την εξέλιξη της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού είχε πει πως ο Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης Χ. Κασίμης τον ενημέρωσε πως σε ένα περίπου μήνα θα άνοιγε η σχετική πρόσκληση… Και ενώ έχουμε φτάσει πια στο τέλος της χρονιάς, μετά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Μεσολογγίου με τον Γ.Γ. του Υπουργείου, μαθαίνουμε πάλι πως “το μόνο που μένει είναι η έκδοση της σχετικής πρόσκλησης…”