Άκτιο-Αμβρακία: Απορρίφθηκε η προδικαστική προσφυγή για την εργολαβία-σκούπα

Επανήλθαν τα χαμόγελα για το έργο που θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο της Αμβρακίας Οδού, ο οποίος είχε προσωρινά παγώσει λόγω προσφυγή στην ΑΕΠΠ. Η προσφυγή αυτή συζητήθηκε στις 22 Νοεμβρίου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com απερρίφθη. Αυτό σημαίνει πως ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υπογραφή του δεύτερου πρακτικού και την ανακήρυξη της Κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ ως προσωρινού αναδόχου.

Η απορριπτική απόφαση της ΑΕΠΠ, ήταν σημαντική δεδομένου του χαρακτήρα της προσφυγής που κινούνταν συνολικά εναντίον όλων των εταιρειών που είχαν κατηγορηθεί για την δημιουργία καρτέλ.Η επόμενη μέρα για το διαγωνισμό είναι να εγκριθεί η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να οδηγηθεί στη Βουλή και να υπογραφεί για να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος. Να θυμίσουμε ότι η ανάδοχος κοινοπραξία έδωσε έκπτωση που φτάνει το 49,85%.

Το έργο έχει διάρκεια 30 μήνες και εφόσον δεν έχουμε περαιτέρω καθυστερήσεις θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022, παραδίδοντας ένα κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, μήκους 48,5χλμ που θα ξεκινάει συνδεόμενη με την Ιόνια Οδό από το νότιο άκρο της λίμνης Αμβρακίας και θα καταλήγει λίγο πριν την υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας. Προτεραιότητα έχει δοθεί στο ανατολικό άκρο, την λεγόμενη Παράκαμψη Αμφιλοχίας, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την υπογραφή της σύμβασης.Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ως έργο-phasing από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ ως έργο phasing (έργο-γέφυρα που χρηματοδοτείται από δύο συνεχόμενα ΕΣΠΑ).

Την ίδια στιγμή αναμένεται και η “κορδέλα” για την απόδοση των πρώτων 15χλμ της Αμβρακίας Οδού από το Άκτιο μέχρι τη Βόνιτσα, πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους καθώς η μοναδική εκρεμμότητα είναι η ηλεκτροδότηση του οδοφωτισμού.

πηγή : ypodomes.com