Παπαδόπουλος: Αντίστροφη διαδικασία από την καταστατική για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους

Eξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν όσα είπε στην κάμερα του ΑγρίνιοCulture.gr ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Μεσολόγγι «Η Κοινωνία Μπροστά» Πάνος Παπαδόπουλος, μιλώντας για τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς επίσης και τη στάση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και του γραμμετέα της Κ. Ταφλανίδη καθώς και των βουλευτών του κόμματος στο νομό.

“Δεν υπάρχει κανένα κώλυμα, το κώλυμα που επικαλούνται κάποιοι δεν ισχύει” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Π. Παπαδόπουλος επικαλούμενος σχετική διάταξη του εκλογικού νόμου και σχετική νομολογία, ενώ υπογραμμίζει ότι “το θέμα δεν είναι νομικό, ήταν εξόχως πολιτικό και αν κάποιοι έχουν πάρει τις όποιες αποφάσεις, αυτές είναι σεβαστές, τουλάχιστον όμως θα έπρεπε εμείς να είμαστε ενημερωμένοι και να γίνει μία έντιμη πολιτική συζήτηση, η οποία δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα”. Αναφορικά με τη στάση του και τις δηλώσεις περί στροφής σε άλλον υποψήφιο του γραμμετέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ταφλανίδη, ο Π. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι “δεν θα έπρεπε καν να διανοηθεί να εκστομίσει αυτά τα πράγματα, είναι πολιτικό, ηθικό και κομματικό το ατόπημα”.

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο πως μπορεί να έχει δοθεί ήδη το “δακτυλίδι” της υποψηφιότητας σε άλλον υποψήφιο, ο Π. Παπαδόπουλος εκτιμά πως μια τέτοια τέτοια εικασία δεν μπορεί να αποκλειστεί. Και εξηγεί : “το ζήτημα είναι ότι υπάρχει μία αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή από τη στιγμή που στο Μεσολόγγι οι οργανώσεις μελών θα αποφασίσουν την προσεχή Δευτέρα, ανεξαρτήτως του αν η τελική επιλογή έχει γίνει κεντρικά στη βάση της φιλοσοφίας αυτής που λέτε, πρέπει ως κόμμα της αριστεράς, ως δημοκρατική διαδικασία να σέβεσαι αυτή τη διαδικασία, την καταστατική και όχι να λειτουργείς αντίστροφα και να δημιουργήσεις τετελεσμένα”.

“Αν ο βηματισμός αυτών των ανθρώπων των υπευθύνων της αυτοδιοίκησης με τις αυτοδιοικητικές κινήσεις είναι τέτοιος, εγώ δεν μπορώ να πω ότι είναι και ο καλύτερος…” σχολιάζει σχετικά με το αν οι ιθύνοντες της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν τα θέματα του Μεσολογγίου και επαναλαμβάνει πως υπάρχει μία αυτοδιοικητική παράταξη “που κανένας μα κανένας, είτε βουλευτής, είτε συντονιστής δεν μπορεί να την καταργήσει, αλλά αυτή η ίδια θα πάρει τις όποιες αποφάσεις, είτε θα πρέπει να αυτοδιαλυθεί, είτε να αποσυρθεί, είτε να συμμετάσχει στις εκλογές”.

“Μπορεί κάθε ελεύθερος άνθρωπος να θεωρεί τον εαυτό του δημότη Μεσολογγίου” σχολιάζει την πιθανότητα υποψηφιότητας ενός Αγρινιώτη για το δήμο Μεσολογγίου υπογραμμίζει όμως ότι “άτομα και συγκεκριμένες προσωπικότητες που σήμερα λένε ότι π.χ. ήθελα να φύγει ο Καραπάνος, ο Παπαναστασίου ή ο Λουκόπουλος,
δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι θέση αυτοδιοικητική, πολιτική, να πάω δηλαδή με τον απέναντι, τον πιο ισχυρό για να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις για να φύγει. Και; Ποιο είναι το επίδικο από κει κι ύστερα; Από τη στιγμή που θα φύγει τι προϋποθέσεις έχει δημιουργήσει για το στόχο, το όραμα, που έχεις για το δήμο;”

“Το ζήτημα είναι ότι κάθε άνθρωπος εκεί που τοποθετείται πρέπει να εκτιμάται το έργο του στο αποτέλεσμα. Στη ζωή μου δεν ζήτησα κάτι σε ανταποδοτική βάση, έχω όμως τουλάχιστον την τεχνογνωσία, την επιστημονική γνώση και την ικανότητα και αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της δουλειάς και δύο στα νοσοκομεία, αλλά κυρίως στο Μεσολόγγι. Δείτε τι συζητά τώρα η πόλη για το νοσοκομείου στο Μεσολόγγι και ελάτε να ξανασυζητήσουμε” είναι το σχόλιο του Π. Παπαδόπουλου σχετικά με τα όσα λέγονται σε κάποιους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ πως έπρεπε να είναι ικανοποιημένος με τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο.

Τέλος αναφορικά με τις εκτιμήσεις ορισμένων πως οι βουλευτές δεν θέλουν να ασχοληθούν με τις δημοτικές εκλογές, ο Π.Παπαδόπουλος εκτιμά πως έχουν υποχρέωση να βοηθάνε στις δημοτικές εκλογές. “Η ουσία είναι ότι στην πράξη όμως πρέπει αυτό να εκφράζεται, να αποτυπώνεται και να εκδηλώνεται. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν απόψεις που να λένε ότι εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι δημοτικές εκλογές, με ενδιαφέρουν οι βουλευτικές. Με αυτή τη λογική στην παρούσα πολιτική συγκυρία, αν προηγηθούν οι βουλευτικές εκλογές, εμείς οι υπόλοιποι που ασχολούμαστε με το αυτοδιοικητικό κομμάτι, με τη διοικητική διαδικασία, με το κόμμα, τι πρέπει να πούμε; Ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι βουλευτικές εκλογές;” αναρωτιέται με νόημα ο Π. Παπαδόπουλος.