Συνελήφθη ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης μετά από μήνυση του δημάρχου Θέρμου

Συνελήφθη χθες 54χρονος αυτοδιοικητικός του δήμου Θέρμου από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμου στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε χθες ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας.

Αιτία της διαμάχης ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση συγκεκριμένα της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Θόδωρο Κασόλα ήταν το έργου διαμόρφωσης του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου Θέρμου προϋπολογισμού 215.000 ευρώ. Για το συγκεκριμένο έργο που καθυστέρησε αρκετά, η μείζονα αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τη δημοτική αρχή Θέρμου για μεθοδεύσεις και της έχει κατολογίσει πως αντί της δημοπρασίας, επέλεξε την απευθείας ανάθεση του έργου.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως πρόσφατα το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ολομέλεια δικαίωσε τις επιλογές του Δημάρχου Θέρμου και αποφάνθηκε για το σύννομο των ενεργειών του, εγκρίνοντας το σχετικό χρηματικό ένταλμα. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη σε ανακοίνωση του Δημάρχου Θέρμου, στηλιτεύονταν η στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα κάνοντας λόγο για “οριστική ήττα των υπονομευτών και των πολιτικών λασπολόγων”.
“Με έξι τουλάχιστον ενστάσεις οι γνωστοί κύκλοι προσπάθησαν να ματαιώσουν το έργο κατασκευής του προαυλίου, προκειμένου να έχουν σημαία αντιπολίτευσης στις προσεχείς εκλογές. Ενώ εξασφαλίσαμε με κόπους τις πιστώσεις από τον Ιανουάριο του 2017 και επιλέξαμε λόγω της αναγκαιότητας του έργου και του επείγοντος την νόμιμη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με έκπτωση, ατυχώς, δεν υπολογίσαμε την πολιτική εμπάθεια του αρχηγού της αντιπολίτευσης και ορισμένων δημοτικών συμβούλων που λόγω της τυφλής αντιπολιτευτικής μανίας κατά του δημάρχου και της βουλιμίας τους για την εξουσία, χωρίς να σέβονται τους μαθητές μας και τα τρία ατυχήματα που συνέβησαν, με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να ματαιώσουν οριστικά την εκτέλεση του έργου” αναφέρονταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.