Τα… βρόντηξε ο Μοσχολιός, αφού η παράταξη άρχισε να φυλλορροεί

Όταν κάποιος αποφασίζει να αποσυρθεί από τα κοινά και έχει ένα σημαίνοντα ρόλο και είναι επικεφαλής μιας παράταξης, όπως ο Παύλος Μοσχολιός, η λογική λέει πως ανακοινώνει τις αποφάσεις του στους συνεργάτες του και στα μέλη της παράταξής του και τους καλεί να αποφασίσουν για το μέλλον της παράταξης, είτε την αυτοδιάλυσή της, είτε την εκλογή/επιλογή ενός νέου επικεφαλής και την συνέχιση της πορείας της. Και γιατί όχι καταθέτοντας από τη εμπειρία του και τη δική του γνώμη για το μέλλον της παράταξης.

Όμως ο Παύλος Μοσχολιός στην ανακοίνωσή του δεν είπε τίποτα για το μέλλον της παράταξης στην οποία ηγείται. Αν και διακινούνται πληροφορίες περί παραίτησής του και περί ανάδειξης νέου επικεφαλής της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο για τους επόμενους μήνες, κάτι τέτοιο δεν αναφέρει ο ίδιος ρητά στην ανακοίνωσή του. Εκείνο που ο ίδιος λέει στην ανακοίνωσή του -εμμέσως βέβαια- είναι πως κάποιοι δεν τον στήριξαν. Και ποιοι είναι αυτοί που δεν τον στήριξαν; “Κάποιοι που τώρα ξαφνικά «αγάπησαν» την παράταξή μας και «αποβλέπουν» σ’ αυτήν για τους προσωπικούς τους στόχους, ουδέποτε την στήριξαν, κάθε άλλο μάλιστα, τα τελευταία 5 χρόνια” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Π. Μοσχολιός. Οι γνωρίζοντες τις διεργασίες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ βλέπουν πίσω από αυτή την αναφορά τη Χριστινά Σταρακά και τους πολιτικούς κύκλους του Θάνου Μωραΐτη στο Αγρίνιο. “Όσοι πιστεύουν ότι στο πλαίσιο μιας «συνδιοίκησης», μέσα από συνεργασίες επιφανειακού χαρακτήρα, θα διαχειρισθούν απλά επικοινωνιακά το σύστημα εξουσίας του Δήμου για την προσωπική τους επιβίωση, θα διαψευστούν οικτρά και σίγουρα θα αποτύχουν και το τίμημα για μια ακόμη φορά θα το πληρώσει η πόλη” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος Μοσχολιός.

Επιλέγει λοιπόν στο διακαή πόθο αρκετών ένα ενιαίο κεντροαριστερό συνδυασμό στο Αγρίνιο, να μην κάνει το “χατήρι” ούτε στο Δ. Τραπεζιώτη, ούτε στη Χρ. Σταρακά και με νόημα παρατηρεί πως σήμερα “απαιτούνται ηγετικές προσωπικότητες, με ικανότητες σε πολιτικές συνεργασίες, ώστε να πετύχουν ευρύτερες προγραμματικές προοδευτικές συγκλίσεις, που θα δίνουν απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα της πόλης”. Μολαταύτα η παράταξη του Μοσχολιού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους τελευταίους μήνες αφέθηκε στην τύχη της και έρμαιο στις επιδιώξεις του καθενός, καθώς κάμποσοι εκλεγμένοι και μη της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται πως έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, είτε να συνταχθούν με τη Χριστίνα Σταρακά, είτε να μεταπηδήσουν στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Απ. Κατσιφάρα. Κάποιοι βιάζονταν να λάβουν θέση μάχης για τις επόμενες εκλογές και όσο ο Μοσχολιός δεν ξεκαθάριζε τις προθέσεις του, βρήκαν το “πάτημα” να προχωρήσουν σε συμφωνίες για την επόμενη μέρα… μη περιμένοντας να δουν τι θα κάνει ο επικεφαλής του. Πλέον η παράταξη Μοσχολιού θυμίζει την ευαγγελική ρήση: «Διαμεριζόμενοι δε τα ιμάτια αυτού, έβαλλον κλήρον»…