Συνέλευση της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο

Η περιφερειακή παράταξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ πραγματοποίησε συνέλευση μελών της και φίλων χθες 19 Δεκέμβρη στο Αγρίνιο, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τη διερεύνηση των συμμαχιών της εν όψει των προσεχών περιφερειακών εκλογών το Μάη του 2019.

Στη συνέλευση που παρευρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Χατζηλάμπρου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Κούστας και Γιάννης Κολοβός, που μίλησαν εισηγητικά για τον απολογισμό της ΑΝΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ.Ε. και για τη δράση της μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο και για τις νέες υποχρεώσεις της για το αμέσως προσεχές μέλλον και την πορεία της το επόμενο 5μηνο.

Κοινές αναφορές ήταν:
• Η συνέχιση της αντίστασης απέναντι στις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές της «μετα»μνημονιακής εποχής.
• Η συνάντηση της παράταξης με τη νεολαία, με τους ανήσυχους και δραστήριους πολίτες και με τις πολλές συλλογικότητες που υπάρχουν και δρουν στους τρεις νομούς της περιφέρειας.
• Η ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, απέναντι στις κεντρικές πολιτικές του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού που συνθλίβουν και περιθωριοποιούν την κοινωνία, καταστρέφουν το περιβάλλον και λεηλατούν τη χώρα, αλλά και για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων των τριών νομών της περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών.
• Η παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων για τα θέματα-προβλήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το κλίμα υπήρξε ιδιαίτερα αισιόδοξο ως προς τις προοπτικές της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ.Ε. και με τις τοποθετήσεις των πολλών μελών και φίλων της παράταξης αναπτύχτηκε ένα ιδιαίτερα γόνιμος διάλογος, όπου αξιολογήθηκε ως θετική η πορεία της και διαπιστώθηκε η ομοθυμία και η κοινή θέση όλων για συνέχιση, ενίσχυση και βελτίωση της δράσης της και δυναμική παρουσία στις εκλογές, στις 19 Μάη 2019.