Κωστούλας: «Να υπάρξει αντίδραση, είναι 27 ατιμώρητες υποθέσεις!»

Για την μαφιόζικη επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο, για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα, μίλησε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero FM 107.4:
Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναιτωλικός με αφορμή την επίθεση στον Τζήλο:
«Όταν ρωτήσει κανείς μερικούς φιλάθλους, που είναι σοβαροί και έχουν αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αυτό που λένε είναι «εντάξει αλλά δε μπορούμε να αθωώσουμε τους διαιτητές, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δε λένε κάτι όταν ενοχλούνται, άρα γιατί να ασχολούμαστε μόνο τώρα». Συμφωνώ μαζί τους. Θα έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει νωρίτερα. Θα πρέπει οι διαιτητές που πιέζονται, καταπιέζονται και δε μπορούν να αντιδράσουν, να κάνουν στην άκρη. Δε μπορεί να περιμένουμε να συμβεί κάτι χειρότερο από αυτό που συνέβη στον κ. Τζήλο για να αρχίσουμε να βγάζουμε προς τα έξω πράγματα».

Για τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν για να μην υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα και στο μέλλον:
«Πολλά μπορούν να γίνουν. Και ξένους διαιτητές μπορούμε να βάλουμε και Έλληνες που έχουν το κουράγιο να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Είναι θέμα θέλησης και για την ΚΕΔ και για την ΕΠΟ. Δε λύνεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Δε μπορώ να ξέρω πως θα εκφράσουν την αυριανή μέρα και τι μέτρα θα πάρουν».

Για το γεγονός ότι τόσα χρόνια κανείς δεν τιμωρείται για τέτοιες επιθέσεις:
«Αυτό είναι κάτι που εκπλήσσει και όλοι απορούν γιατί. Στο κάτω-κάτω έχουμε μια ικανή Αστυνομία που αντιμετωπίζει διαφορετικά παρόμοιες επιχειρήσεις. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω κι εγώ… Εκτός κι αν δε δίνουν το βάρος που χρειάζεται. Έβαλα ένα συνεργάτη να το ψάξει και είναι 27 ατιμώρητες υποθέσεις! Δεν είναι δυνατόν…»

Για την κατάσταση και αν αποθαρρύνει τους παράγοντες των ομάδων:
«Σίγουρα αποθαρρύνει πολύ κόσμο. Το σημαντικότερο δεν είναι αν αποθαρρύνονται οι παράγοντες. Αποθαρρύνεται ο κόσμος. Όλοι λένε ότι κάτι κρύβεται από πίσω. Αυτό το πράγμα τελικά, μόνο κακό κάνει στο ποδόσφαιρο και από τη στιγμή που γίνεται αυτό, μας αποθαρρύνει κι εμάς και λέμε τι κάνουμε εδώ».

Για την αναβολή της αγωνιστικής και αν συμβάλλει στο να αλλάξει κάτι:
«Μάλλον δε θα αλλάξει κάτι. Η άποψη μου ήταν ότι δε χρειαζόταν αυτό. Έπρεπε να κάνουν μια προσπάθεια με καλύτερο τρόπο από ότι τώρα η ΚΕΔ και η ΕΠΟ. Τι να κάνει η διακοπή; Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που θα ερχόταν στο Αγρίνιο για τις γιορτές και θα έβλεπαν και τον Παναθηναϊκό. Οι πιο πολλοί είναι απογοητευμένοι. Τόσο απλά πράγματα, αλλά τόσο σημαντικά για μερικούς ανθρώπους»

Για τον ορισμό ξένων διαιτητών στα παιχνίδια μόνο των μεγάλων:
«Θεωρώ ότι είναι ένα ημίμετρο το οποίο δε βοηθάει. Ίσως να μην έχουμε τη σωστή διαιτησία, όταν οι μεγάλες ομάδες παίζουν με τις μικρομεσαίες. Τι αλλάζει; Το να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό άδικα και το χρησιμοποιώ ως παράδειγμα, δεν κάνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Ή σε όλους ή σε κανέναν. Θα μπορούσε να είναι μία λύση μέχρι να φοβηθούν και οι ξένοι και να πουν στο τέλος… «δε μας αφήνετε ήσυχους…» Όλα αυτά κυκλοφορούν και η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη που παρουσιάζουμε αυτόν τον καιρό».

Για το στόχο του Παναιτωλικού και αν είναι η έξοδος στην Ευρώπη:
«Είμαστε λίγο πιο μετριοπαθείς. Θέλουμε να δούμε την παρουσία μας σε κάποιους σημαντικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας για να δούμε αν έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε σε αυτό που παλεύουμε χρόνια. Ελπίζουμε να κρατηθούμε σε αυτήν την κατάσταση που είμαστε. Στόχος είναι να σωθούμε έγκαιρα και έπειτα βλέπουμε. Ο κόσμος θέλει πολύ την Ευρώπη».

Για το πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ:
«Η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο καλή από όλες τις άλλες. Στο σημείο αυτό που βρίσκεται, είναι δίκαια και αν συνεχίσει έτσι, βεβαίως και αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα. Θα δείξει τι θα γίνει με τις μεταγραφές του Γενάρη, είμαι σίγουρος ότι θα ενισχυθούν όλες οι ομάδες».