Ξεχνά ότι συνεργάζεται με το κόμμα που καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Θυμάμαι κάποτε το μακαριστό Χριστόδουλο να πηγαίνει στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο το ένα εκατομμύριο υπογραφές που ζητούσαν δημοψήφισμα για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Τότε ο ΠτΔ είχε απαντήσει πως είναι αναρμόδιος για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Κάπως έτσι τις προάλλες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφτηκε τον… αναρμόδιο Πρόεδρο της Βουλής και –ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης– του παρέδωσε τις υπογραφές που μάζεψε η Περιφέρεια για “τη συνταγματική κατοχύρωση της οικογενειακής στέγης και της προστασίας της απ’ τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Και το ερώτημα είναι γιατί ο Απ. Κατσιφάρας δεν πήγε τις υπογραφές που μάζεψε στον Πρωθυπουργό και στο ΣΥΡΙΖΑ που έχουν το πάνω χέρι για να προτείνουν τα προς αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος;;; Ο Απ. Κατσιφάρας είναι αυτός που το 2010 ως μέλος της Κυβέρνησης ΓΑΠ ψήφισε τον πειβόητο νόμο Κατσέλη, πίσω από το οποίο “κρύφτηκαν” χιλιάδες άνθρωποι που είχαν αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν τα δάνειά τους, με αποτέλεσμα σήμερα τα “κόκκινα” δάνεια να είναι μία “πυρηνική” βόμβα στα θεμέλια των τραπεζών και της οικονομίας.

«Μια στέγη για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια. Προστασία των νοικοκυριών που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, διαχωρισμός των στρατηγικών κακοπληρωτών. Αυτός είναι ο πυρήνας της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Περιφέρεια», δηλωνει σήμερα ο Απ. Κατσιφάρας. Όμως αυτή πλέον δεν μπορεί να εκληφθεί ως δήλωση πολιτική ωρίμανσης του Απ. Κατσιφάρα. Κάθε άλλο… Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ουσιαστικά συνεργάζεται με το κόμμα που καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ωστόσο προβάλλει αιτήματα που θυμίζουν Λαφαζάνη…