Θ. Κασόλας: Η οφειλόμενη απάντηση στον Δήμαρχο της μειοψηφίας του Δήμου Θέρμου

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου Θ. Κασόλας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Μετά από την εύλογη και απολύτως δικαιολογημένη αναβολή που αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου στη μήνυση που μου υπέβαλε ο κ. Κωνσταντάρας, ο τελευταίος έβγαλε μια ανακοίνωση περί ανδρείας κ.λπ. και σχολίασε στο Facebook, «πρόγγηξαν». Ανάξια οποιασδήποτε απαντήσεως. Ωστόσο η αποκατάσταση της πραγματικότητας μου επιβάλλει να τονίσω τα εξής:

Στη ζωή η τιμή και η υπόληψη είναι αναγκαία συστατικά της ύπαρξης του ανθρώπου. Την αρχή αυτή ακολουθώ τόσο στην πολιτική όσο και στην προσωπική μου διαδρομή. Έτσι όπως δεν επιτρέπω σε κανέναν να επιβουλεύεται το καλό του τόπου μας, ομοίως δεν επιτρέπω σε κανέναν να διαταράσσει την οικογενειακή μου γαλήνη.
Σίγουρα δεν συνιστά πράξη ανδρείας, τουλάχιστον πολιτικής σαν κι αυτή που επικαλείται ο δήμαρχος της μειοψηφίας στην ανακοίνωσή του, να «δραπετεύει» από τον πολιτικό στίβο και να μεταφέρει την εύλογη πολιτική κριτική στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ακόμη κι εκεί όμως, δε ξέρω αν αποτελεί ανδρεία σαν κι αυτή που αναφέρει, το να επιστρατεύει ή έστω να αποδέχεται τις υπηρεσίες άλλου δικηγόρου για να υποστηρίξει τις σε βάρος μου κατηγορίες, όντας ο ίδιος δικηγόρος.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα αντιμετωπίσω με τον τρόπο που αρμόζει τον δήμαρχο της μειοψηφίας στο πεδίο που εκείνος επέλεξε. Η δέουσα απάντηση λοιπόν για τον κ. Κωνσταντάρα στις 7/3/2019, οπότε και θα λάμψει η αλήθεια ακόμη και της τελείας που υπάρχει στο επίμαχο δελτίο τύπου. Έως τότε όμως χρήσιμο θα ήταν να πούμε, ότι με την υπ’ αριθμ. 46 πράξη του το τμήμα VII του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη συνεδρίασή του στις 17/23-10-18 αποφάνθηκε, ότι το χρηματικό ένταλμα που αφορά την προκαταβολή για το έργο «Διαμόρφωση προαυλίου χώρου Γυμνασίου Δήμου Θέρμου» θα πρέπει να θεωρηθεί λόγω συγγνωστής πλάνης, χωρίς να αίρεται ο μη σύννομος χαρακτήρας των πράξεων.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς Δημοτικούς Συμβούλους και απλούς πολίτες για την αυθόρμητη προσέλευσή τους στο δικαστικό μέγαρο, προκειμένου να μου παρέξουν με τον τρόπο αυτό την ηθική τους στήριξη δηλώνοντας ταυτόχρονα και τη διαμαρτυρία τους στην άδικη περιπέτεια στην οποία υποβάλλομαι και να είναι σίγουροι, όλες και όλοι, ότι ο αγώνας μας για ένα δήμο δημοκρατικό και προοδευτικό, συνεχίζεται.

Θόδωρος Κασόλας
Διπλ/χος Πολιτικός Μηχανικός
Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Θέρμου