Πανεπιστήμιο – ΤΕΙ : Αισιοδοξία από τους επικεφαλής των Ιδρυμάτων παρά τις καθυστερήσεις

“Στόχευση μας η αυτόνομη Γεωτεχνική Σχολή στο Αγρίνιο”, λέει η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών
Mπορεί η συνένωση του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να έχει πάει πίσω χρονικά συναντώντας αρκετά “αγκάθια”, όπως η ίδρυση της Νομικής στην Πάτρα και οι αντιδράσεις της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ωστόσο οι επικεφαλής των δύο ιδρυμάτων εμφανίζονται με δηλώσεις τους στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” αισιόδοξοι για το εγχείρημα.

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει μέσω της «Π» η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ενόψει της νέας χρονιάς, ζητώντας εμμέσως στήριξη στα βήματα ανάπτυξης που πρέπει να κάνει το Πανεπιστήμιο. Αδιαμφισβήτητα ένα από τα στοιχήματα του νέου έτους είναι η ίδρυση της Νομικής Σχολής. Υπενθυμίζουμε τον θόρυβο που προκλήθηκε λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου. Αλλά και επ’ αυτού η πρύτανις, που με παλαιότερες δηλώσεις την «Π» έχει ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για δρομολογημένο θέμα και στις πρώτους μήνες του χρόνου θα έχουμε τις σχετικές εξελίξεις, μας είπε: «Δεν εστιάζω σε μία σχολή. Εστιάζω στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, επαναλαμβάνοντας, με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια. Ολες οι σχολές απαιτούν την προσοχή τους και όλες είναι στα πλάνα της πρυτανικής αρχής. Εργαζόμαστε σε όλα τα μέτωπα. Το ίδιο ισχύει και για τα Τμήματά μας στο Αγρίνιο και για τη στόχευσή μας στην ανάπτυξη μιας αυτόνομης Γεωτεχνικής Σχολής. Ολα τα βήματά μας είναι σχεδιασμένα και μελετημένα πάντα για το καλό των φοιτητών μας και για την ανάπτυξη του τόπου μας. Γι’ αυτό και υπογράμμισα στην αρχή ότι πρέπει να βλέπουμε τα πάντα αντικειμενικά και με ξεκάθαρο μυαλό. Πριν εκφράσει κάποιος άποψη πρέπει να μελετάει όλες τις παραμέτρους. Στα θέματα αυτά δεν χωράνε ιδιοτελή και άλλα αντίστοιχα κριτήρια και φυσικά επιπολαιότητες».

Σχετικά με το θέμα της ενοποίησης Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών με Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας η κ. Κυριαζοπούλου δηλώνει: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για απορροφήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων. Πρόκειται για αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σε αντίστοιχο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις που έκανε στην «Π» ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου. «Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της συνένωσης με Πάτρας με τα τμήματα του Μεσολογγίου ώστε να πετύχουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου ακαδημαϊκού και διοικητικού πλαισίου. Στα σημαντικά μας βήματα που σχεδιάζουμε είναι να προχωρήσουμε στην ακαδημαϊκή μας ολοκλήρωση με τη δημιουργία τρίτου κύκλου σπουδών (διδακτορικά)» είπε χαρακτηριστικά.