Έτοιμη την άνοιξη η νέα πτέρυγα στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα
Για την εξέλιξη των εργασιών στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου ενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε εκεί, δείχνοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον, αλλά και το γεγονός ότι οι κοινωνικές δομές αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής.
«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε ένα σημαντικό έργο που το οφείλουμε στους γονείς και στους παππούδες μας. Στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που το έχουν πραγματική ανάγκη» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας στη διάρκεια της επίσκεψής του, τονίζοντας ότι το έργο με τίτλο «Προσθήκη Νέας Πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 311.336 ευρώ, εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, «Προμηθέας ΑΤΕΒΕ», Βασίλης Στράτος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με προοπτική να ολοκληρωθούν μέσα στην άνοιξη.
Για τις συνθήκες λειτουργίας του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου ο κ. Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια Θεοδώρα Κουτσαγγέλη, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές για το νέο χρόνο και να συνομιλήσει με τροφίμους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν εγκάρδια.
Με την ανέγερση της νέας πτέρυγας στο «Σελίβειο» Γηροκομείο, δημιουργούνται επιπλέον 10 θάλαμοι διαμονής, που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη 24 τρόφιμους. Η αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών του κτιρίου, εξυπηρετεί πλήρως την κάλυψη των αναγκών του Ιδρύματος, αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις που έχουν αυξηθεί, καθώς συνδέονται με τη γενικότερη κοινωνική και οικονομική κρίση.