Moσχολιός: Οι σκευωροί πήραν ένα σκληρό μάθημα από την Δικαιοσύνη

Με αφορμή την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και μετά από απαλλακτική πρόταση του Αντιεισαγγελέα Εφετών, κρίθηκαν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και εγώ ως Δημοτικός Σύμβουλος τότε, για την υπόθεση των απ’ ευθείας αναθέσεων έργων στον Δήμο Αγρινίου την περίοδο 2002-2006.
Μια υπόθεση που μού στοίχισε πολύ ακριβά τόσο σε ψυχικό, όσο και σε πολιτικό κόστος.
Ποιος δεν θυμάται στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές το δίλημμα που ακουγόταν στις πλατείες «Θα ψηφίσετε τον υπόδικο Δήμαρχο;» κι ας μην είχε δημοσιευθεί ακόμη ούτε καν το παραπεμπτικό βούλευμα.
Πόσα άρθρα και συνεντεύξεις γράφτηκαν από περιφερόμενους εκφραστές(;) της κάθαρσης, χωρίς καμία ουσία, που είχαν μοναδικό στόχο την κατασυκοφάντηση ανθρώπων που προσέφεραν στην πόλη.
Έτσι, έλαβε τέλος μια πολύχρονη υπόθεση και οι σκευωροί που την κατασκεύασαν, για να ικανοποιήσουν την προσωπική τους εμπάθεια και τις εμμονές τους, καθώς και όσοι την χρησιμοποίησαν, προκειμένου να οικοδομήσουν πολιτικές καριέρες, πήραν ένα σκληρό μάθημα από την Δικαιοσύνη.
Η οποιαδήποτε κατηγορία κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι όσο και αν κατηγορηθούν άνθρωποι που έχουν δώσει εξετάσεις στην κοινωνία, στην Αυτοδιοίκηση, στην δουλειά τους και στην οικογένειά τους, τελικά θα δικαιωθούν και αυτοί, που θα μείνουν εκτεθειμένοι, θα είναι οι σκευωροί, που δεν σκέπτονται το κοινό καλό, παρά μόνον την προσωπική τους ικανοποίηση.
Στην περίπτωση, όμως, αυτή τις εμμονές αυτές δεν τις πληρώσαμε μόνο εμείς αλλά και η πόλη και αυτό είναι το χειρότερο.
Το Δημοτικό Πάρκο της πόλης θα παραμείνει ένα αδιάψευστο μνημείο αφροσύνης που θα τούς θυμίζει διαρκώς το κακό που προξένησαν στην πόλη».