H 151η ψήφος εμπιστοσύνης είναι του… Κώστα Καραμανλή, όχι του Σπύρου Δανέλλη

Αν σταματήσουν για λίγο οι αναλύσεις του γιατί ένας γυρολόγος της Πολιτικής φέρθηκε ως…γυρολόγος της Πολιτικής, αν στο δωμάτιο επικρατήσει στιγμιαία μια κάποια σιωπή, όλοι θα μπορέσουν να ακούσουν το μακρινό γάργαρο γέλιο του Κώστα Καραμανλή.

Ήδη από την επομένη των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, ήταν απόλυτα δεδομένο ότι οι περισσότεροι βουλευτές του Ποταμιού, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Ένωσης Κεντρώων θα κατέληγαν κάπου αλλού. Αυτή είναι η μοίρα των περισσότερων μικρών κομμάτων και σίγουρα αυτή είναι η μοίρα όλων των ευκαιριακών πολιτικών μορφωμάτων. Όταν μαζεύεις γυρολόγους και τυχοδιώκτες για να στήσεις άρον-άρον ένα κόμμα, στο τέλος καταλήγεις θύμα ακριβώς αυτών των γυρολόγων και των τυχοδιωκτών.

Όχι τυχαία, βουλευτές από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων πήραν και τα τρία μεγαλύτερα δημοκρατικά κόμματα της Βουλής, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον ίδιο τυχοδιωκτισμό με τον Δανέλλη επέδειξε η Κατερίνα Μάρκου, τον ίδιο με αυτόν της Θεοδωράς Μεγαλοοικονόμου ο Γιώργος Καρράς, τον ίδιο ο Ιάσονας Φωτήλας με τον Ιλχάν Αχμέτ -κάτοχο του σχετικού ρεκόρ.

Μόνο μια περίπτωση είναι απόλυτα διαφορετική. Η Κατερίνα Παπακώστα εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και κατά τη διάρκεια της ίδιας κοινοβουλευτικής θητείας βρέθηκε να είναι υπουργός(!) του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε ευκαιρία, η κ. Παπακώστα δηλώνει πίστη στον Κώστα Καραμανλή, όπως το ίδιο κάνουν και τα περισσότερα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μπορώ να καταλάβω γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να αναφερθεί ευθέως στο συγκεκριμένο θέμα. Οι υπόλοιποι όμως; Τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ; Οι περισπούδαστοι σχολιαστές των social media; Γιατί δεν εστιάζουν στην αληθινή ουσία των πραγμάτων; Αφήστε λίγο στην άκρη τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάντε ένα βήμα και δείτε την πραγματικότητα από ψηλά: ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί νέα κυβέρνηση με την ψήφο μιας κυρίας που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι λίγο περίεργο;

πηγή : parapolitiki.com