Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους στον Πατραϊκό – Αγωνία για την τύχη του πιλότου

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου που κατέπεσε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην θάλασσα με το μικρό αεροσκάφος του, στην θάλασσια περιοχή μεταξύ Κρυονερίου και εκβολών του Ευήνου στον Πατραϊκό Κόλπο.

Οι έρευνες από δύτες (άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών) πραγματοποιήθηκαν γύρω από το σημείο που εντοπίστηκε κηλίδα από πετρέλαιο, ωστόσο μέχρι στιγμής απέβησαν άκαρπες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο των δυτών δυσχεραίνουν τα θαλάσσια ρεύματα και οι έρευνες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας. Στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο Super Puma.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, οι έρευνες σταμάτησαν, ενώ η αγωνία για την τύχη του χειριστή του μικρού αεροσκάφους βρίσκεται στο κατακόρυφο. Η αναζήτηση του πιλότου και του διθέσιου αεροσκάφους θα ξεκινήσει εκ νέου το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας. Στο πιλοτήριο του διθέσιου αεροσκάφους, όπως έγινε γνωστό καθόταν ο πρώην μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας Π.Κ., κάτοικος Πατρών.Είναι επίσης μέλος εθελοντικής ομάδας πιλότων, που επιτηρούν δάση, για πυρκαγιές, την καλοκαιρινή περίοδο.

“Έφυγε από την Αερολέσχη Μεσολογγίου με προορισμό την Πάτρα”
Ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου Βασίλης Πρεβεζάνος μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Το αεροσκάφος είναι μονοκινητήριο, “υπερελαφρό” είναι ο τύπος του. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής και από μαρτυρίες ατόμων που τον είδαν να φεύγει, υπήρχε ένας επιβαίνων. Έφυγε από την Αερολέσχη Μεσολογγίου με προορισμό την Πάτρα και θα επέστρεφε. Το αεροπλάνο του δεν ανήκε στην Αερολέσχη Μεσολογγίου, είναι ιδιωτικό και το φιλοξενούσαμε εδώ. Ο πιλότος είναι πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, μηχανικός, πρόσφατα συνταξιούχος και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος, έχει τουλάχιστον ένα μικρό παιδί, κατοικεί στην Πάτρα».

«Πήγε στον πάτο κατευθείαν»
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τη συντριβή, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το ιδιωτικό αεροσκάφος σε πέντε δευτερόλεπτα είχε πάει στον πάτο”, αναφέρει το ethnos.gr. “Δεν έμεινε καθόλου στην επιφάνεια έτσι ώστε μια βάρκα, κάτι, να προλάβαινε να το προσεγγίσει”.