Θρίλερ με την πτώση του αεροσκάφους κοντά στο Κρυονέρι – Συνεχίζονται οι έρευνες [video]

Στην περιοχή μεταξύ Κρυονερίου και εκβολών του Ευήνου επικεντρώνονται οι έρευνες επικεντρώνονται για τον εντοπισμό του διθέσιου αεροσκάφους που κατέπεσε στη θάλασσα σήμερα νωρίς το μεσημέρι.

Στις έρευνες συμμετέχουν το πλωτό του Λιμενικού στο Μεσολόγγι, σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης που απογειώθηκε από τον Άραξο καθώς και δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ένα όχημα της ΠΥ Μεσολογγίου, ένα της ΠΥ Ναυπάκτου ένα της ΠΥ ΒΙΠΕ και 6ης ΕΜΑΚ. Άκαρπες παραμένου μέχρι στιγμής παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σε αυτό επέβαινε μόνο ο πιλότος και η τελευταία επαφή μαζί του ήταν στις 12:29. Το αεροσκάφος έκανε το πτήση από Μεσολόγγι προς Πάτρα. Ωστόσο φαίνεται πως έχει εντοπιστεί από κηλίδα στη θάλασσα το σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος, χωρίς μέχρι στιγμή να υπάρχει κάποιο νεότερο για τον εντοπισμό του πιλότου. Στην έρευνα αναμένεται να συμμάσχουν και δύτες.

Κάτοικος Πατρών ο πιλότος του μονοκινητήριου
Ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου Βασίλης Πρεβεζάνος μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Το αεροσκάφος είναι μονοκινητήριο, “υπερελαφρό” είναι ο τύπος του. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής και από μαρτυρίες ατόμων που τον είδαν να φεύγει, υπήρχε ένας επιβαίνων. Έφυγε από την Αερολέσχη Μεσολογγίου με προορισμό την Πάτρα και θα επέστρεφε. Το αεροπλάνο του δεν ανήκε στην Αερολέσχη Μεσολογγίου, είναι ιδιωτικό και το φιλοξενούσαμε εδώ. Ο πιλότος είναι πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, μηχανικός, πρόσφατα συνταξιούχος και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος, έχει τουλάχιστον ένα μικρό παιδί, κατοικεί στην Πάτρα».

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε τι είδε: Ο κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης είπε: «Καθόμουν στην άκρη της θάλασσας και πέρναγε ένα αεροπλάνο, ένα μικρό, δικινητήριο. Άκουσα πρώτα το θόρυβο και γύρισα να δω πού πάει. Και βλέπω να ακουμπάει το φτερό του κάτω στη θάλασσα και να κάνει κωλοτούμπα, μέσα στη θάλασσα. Ασημί, μάλλον, ήταν το χρώμα του, σήκωσε πολύ κύμα και δεν το είδα καθαρά. Πήρα αμέσως τηλέφωνο στο Λιμεναρχείο, ήρθε αμέσως η αστυνομία. Αυτό σε πέντε δευτερόλεπτα είχε πάει στον πάτο. Δεν έμεινε καθόλου στην επιφάνεια έτσι ώστε μια βάρκα, κάτι, να προλάβαινε να το προσεγγίσει».

δείτε βίντεο από τον ΣΚΑΙ