Μία πολύ παράδοξη αρπαγή κάλπης…

Με διάφορους τρόπους έχει γίνει γνωστό ότι η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών είναι αρνητική στη συνένωση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που προωθείται από την κυβέρνηση.

Αντίθετη στα σχέδια αυτά φέρεται να είναι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Κι όμως η εισβολή ομάδας φοιτητών στη συνέλευση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία επρόκειτο να επικυρώσει το ψήφισμα της Σχολής κατά της συνένωσης, διέκοψε τη διαδικασία, αφού οι φοιτητές προχώρησαν στην αρπαγή της κάλπης. Στην προηγούμενη μάλιστα συνέλευση της Σχολής έγιναν περίπου τα ίδια, αφού παρά το γεγονός ότι οι φοιτητές εκπροσωπούνται ομάδα φοιτητών διέκοψε τη συνέλευση. Όλα αυτά έφερε στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας “Πελοπόννησος”. Όμως αποτελεί παράδοξο η στάση των φοιτητών τη στιγμή που και η Πολυτεχνική Σχολή -όπως και οι φοιτητές- είναι αντίθετη στη συνένωση με το ΤΕΙ.

Μήπως τελικά κάποιοι δεν θέλουν να εκφραστεί και επίσημα η αντίδραση της Σχολής στα κυβερνητικά σχέδια της συνένωσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ;

Πάντως επειδή το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, η ψηφοφορία στην Πολυτεχνική Σχολή θα γίνει ηλεκτρονικά.