Με το ωκεανογραφικό “Ναυτίλος” του Π.Ν. οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι έρευνες από στεριά και θάλασσα για τον 47χρονο αγνοούμενο πιλότο του μονοκινητήριου αεροσκάφους που το μεσημέρι της Τετάρτης 16/1 κατέπεσε στον Πατραϊκό Κόλπο κοντά στο Κρυονέρι του δήμου Ναυπακτίας. Χθες σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν στη θάλασσα τμήματα από άτρακτο και φτερό, που φέρονται να ανήκουν στο αεροσκάφος. Από τις έως τώρα έρευνες έχει εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μία μικρών διαστάσεων κηλίδα, ένα κάθισμα και σιδερένια μέρη, τα οποία όμως δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη αν προέρχονται από το αεροπλάνο του 47χρονου.

Στις έρευνες συμμετέχει από σήμερα το ωκεανογραφικό “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για ειδικό σκάφος που μπορεί να “σαρώνει” και να “βλέπει”τον βυθό. Επίσης έχει δημιουργηθεί πεζοπόρο τμήμα από πυροσβεστικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας το οποίο ψάχνει στη στεριά, στην περιοχή του Κρυονερίου και γύρω αυτής, ενώ όχημα από την πυροσβεστική της ΒΙ.ΠΕ βρίσκεται και ερευνά σε τμήμα της ακτογραμμής στη Δυτική Αχαΐα, από Λακκόπετρα ως Καλόγρια. Επίσης τις έρευνες στην Αιτωλοακαρνανία συνδράμει σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Πετρούτσος.

Η θαλάσσια περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες, δεν έχει επίπεδο βυθό, ενώ επικρατούν ρεύματα, γι΄αυτό και δεν είναι απίθανο, τα συντρίμια του αεροσκάφους να έχουν μετακινηθεί από το σημείο της συντριβής. Όλα αυτά έχουν δυσχεράνει μέχρι στιγμής το έργο των σωστικών συνεργείων.