Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το παρακάτω ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το Διοικητικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στο Αιτωλικό την 19η Ιανουαρίου 2019 και αφορά τη Μακεδονία μας που είναι μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ και αυτή είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Ως ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», αγωνιζόμαστε σθεναρά, Δημοκρατικά και ειρηνικά για τη Μακεδονία μας και είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε το δίκαιο μαζί μας και στο τέλος ο μεγάλος Θεός της Ελλάδας μας θα βοηθήσει ολόκληρο το Έθνος μας όπως άλλωστε έκανε και εκατοντάδες χρόνια πριν και ΔΕΝ θα παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας στη γείτονα χώρα των Σκοπίων που θέλει να το υφαρπάξει καταπατώντας την Ελληνικότητάς της, την Πατρότητά της, την Ιστορία της.
Όλοι μας ας αναλογιστούμε ότι, η Μακεδονία μας αποτελεί διαχρονικά το Ελληνικό Μεγαλείο που, ανά την Οικουμένη, έλαμψε και ένωσε, υπό τον Βασιλέα Φίλιππο, τις Ελληνικές πολιτείες και τον Οικουμενικό Ελληνικό Πολιτισμό, υπό τον Μέγα Αλέξανδρο.
Η Μακεδονία ως όνομα, ως ιθαγένεια, ως γλώσσα και ως ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη.
Μακεδονία, το όνομα αυτό είναι η ταυτότητα του Ελληνικού Έθνους και ταυτόχρονα αποτελεί την Ιερά Κιβωτό των ενδοξότερων σελίδων στην Παγκόσμια ιστορία και εμείς ως Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε μέχρις εσχάτων την ιστορία της, το όνομά της.
Ο Ελληνικός Λαός, κατά το Σύνταγμα, είναι ο εντολοδόχος των τριακοσίων (300) της Ελληνικής Βουλής και της εκάστοτε Κυβέρνησης της Χώρας μας και θα αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο παραχώρησης στη γείτονα, του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και των παραγώγων του, όπως έκανε κάθε φορά. Η ΜΗ συμμόρφωση των εντολοδόχων του κυρίαρχου Λαού θα είναι κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος. Ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ θα μείνει θεατής…
Ο μεγάλος ιστορικός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας αείμνηστος Σαράντος Καργάκος γράφει: «…Ας αφήσουμε τις αερολογίες, ότι θα δεσμευθούν (εννοεί τους Σκοπιανούς), πως δε θα έχουν αλυτρωτικές τάσεις. Αλλά ας πούμε ότι έχουν. Αυτό μας φοβίζει;
Είναι εντροπή για τη Χώρα μας να μας τρομάζει μια τέτοια απειλή από ένα ετοιμόρροπο μόρφωμα 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Αν οι Σκοπιανοί εκδηλώσουν αλυτρωτικές τάσεις, τότε μπορεί να εκδηλώσουμε κι εμείς. Το Μοναστήρι ήταν μέχρι το 1912 το Ελληνικό Παρίσι της Βαλκανικής. Κάποιοι δικοί μας με βολική συνείδηση διατυπώνουν τη θεωρία περί «καινούργιου έθνους» …».
Ο Μικρασιατικής και κρητικής καταγωγής, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, Μίκης Θεοδωράκης, γράφει: «…Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την Πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός.
Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι Εθνικισμός, είναι Πατριωτισμός!
Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από Πατριώτες!»
Μετά το θάνατο του Μακεδονομάχου Ήρωα Παύλου Μελά, ο Ίωνας Δραγούμης γράφει: «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».
Κύριοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα έδρανά σας βρίσκονται πάνω στα θεμέλια του κτιρίου όπου είναι το Μνημείο και το κενοτάφιο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκεί βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο οι δύο Εύζωνοι, ακίνητοι φρουροί, ακοίμητοι, άγρυπνοι και χτυπώντας το ελληνικό τσαρούχι στη γη λένε στα παλληκάρια που σκοτώθηκαν, στις μάχες των Βαλκανικών πολέμων, στους Μακεδονομάχους, στους Δεσποτάδες και Κληρικούς, στους Μαχητές όλων των πολέμων από όλη την Ελλάδα , στους παππούδες σας, σε όλους που με το αίμα τους και την υπογραφή τους είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και καυχόμαστε για την ιστορία μας, για τον πολιτισμό μας, για τη Μακεδονία μας, για την Πατρίδα μας, ότι: Είναι εκεί …
Πάνω σε όλους αυτούς είναι οι καρέκλες σας και ό,τι αυτοί διέσωσαν με το αίμα τους μη το διαγράψετε εσείς μεθαύριο με την υπογραφή σας.
Την ώρα της ψηφοφορίας και πάνω από τον Πρόεδρο της Βουλής θα σας «παρακολουθούν» με αυστηρό βλέμμα, ο Μεγαλέξανδρος, ο Παύλος Μελάς, όλοι οι Μακεδόνες πολεμιστές, ο παππού σου, ο πατέρα σου, ο αδερφό σου και χιλιάδες Ήρωες. Αν με την ψήφο σου τους προδώσεις και παραδόσεις τη Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς τότε ο λαός θα σε τιμωρήσει ως, προδότη, και μέσα από την Ιστορία και τη Θεία Δίκη, η τιμωρία σου θα μείνει στους αιώνες.
Για όλους εμάς η Μακεδονία είναι η Μακεδονία των απανταχού Ελλήνων και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να επιχειρήσει βεβήλωση της ιστορίας της.
Τέλος ζητούμε από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργό της Ελλάδος και όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα να θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού την αποδοχή ή μη του όρου, Μακεδονία, προσφεύγοντας στην υψίστη μορφή της Δημοκρατίας μας που είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Το ψήφισμα αυτό να κοινοποιηθεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Το Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ. ΣΙΑΣΟΣ π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΤΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ- ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
Ο ΤΑΜΙΑΣ Ο ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
ΜΙΧ. ΠΑΛΗΚΥΡΑΣ Θ. ΜΥΛΩΝΑΣ