Υπέκυψε στα λάθη του και στον διαιτητή ο Παναιτωλικός στην Κρήτη

Με δύο φάουλ του… νέου Ναμπί κι ένα γκολ του Βουό ο ΟΦΗ κέρδισε 3-0 τον Παναιτωλικό που έχασε πέναλτι με τον Μοράρ στο 38’ και έμεινε λανθασμένα με 10 παίκτες από το 70’, με την κόκκινη του Κυριακίδη. Αναμφισβήτητα το χαμένο πέναλτι του Μοράρ και η αστεία αποβολή του Κυριακίδη από τον διαιτητή του αγώνα στέρησαν στον Παναιτωλικό τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να βρουν το γρήγορο γκολ. Ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν ήταν καλές. Έτσι, χρειάστηκε μία στατική φάση για να «σπάσουν» την καλά οργανωμένη άμυνα των «καναρινιών».Εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναμπί στο 26′, η μπάλα πήγε στο «παράθυρο» του Κυριακίδη που δεν μπορούσε να αντιδράσει.Επτά λεπτά μετά, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Στρέζος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την βολίδα του Μοράρ.Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ είπε «όχι» στον Ρουμάνο στράικερ και από το σημείο του πέναλτι (38′). Ο Μανά ανατράπηκε από τον Μπράουν, ο Μοράρ έκανε άσχημη εκτέλεση και ο νεαρός πορτιέρε κράτησε το 1-0 σε κομβικό σημείο της αναμέτρησης.

Μετά το ημίωρο τα «καναρίνια» ανέβασαν την απόδοσή τους (ο Ντίας άρχισε να συγκλίνει στον άξονα και δημιουργούσαν υπεραρυθμία), αλλά… έπεσαν πάνω στον 24χρονο γκολκίπερ. Στο 34′ απέκρουσε εντυπωσιακά τη «βολίδα» που εξαπέλυσε ο Μοράρ με μακρινή εκτέλεση φάουλ και λίγο αργότερα (38′) «νίκησε» τον Ρουμάνο από τα 11 βήματα. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Μανά από τον Μπράουν, όμως ο πορτιέρε του ΟΦΗ «ψάρεψε» τον αντίπαλο φορ (δεν ήταν καλή η εκτέλεσή του) και κράτησε το μηδέν. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι άγγιξαν και ένα δεύτερο τέρμα, όταν σε κόρνερ του Ναμπί ο Μεγιάδο δεν κατάφερε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μισό ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μέχρι το 70′ δεν… κουνήθηκε φύλλο. Τότε ο Βουό εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λουσέρο, μπερδεύτηκε και ο Κυριακίδης μπλόκαρε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ομως λανθασμένα καταλογίστηκε φάουλ και αποβλήθηκε ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, ενώ στην εκτέλεσή του ο Ναμπί διπλασίασε τα τέρματα τόσο των κρητικών, όσο και τα προσωπικά του. Ουσιαστικά το ματς τελείωσε εκεί και απλά ο Βουό στο 86′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπράουν (83′ Δεληγιαννίδης), Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Νάστος, Κουτσιανικούλης, Ντίνας (80′ Νέιρα), Ναμπί (90′ Οικονόμου), Βουό.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Αργκους, Μαλής, Τσοκάνης (69′ Αμαράλ), Λιάβας (60′ Μπαΐροβιτς), Λουσέρο, Μανά, Ντίας, Μάζουρεκ (73′ Γιαννακόπουλος), Μοράρ.