Σε βάθος 38 μέτρων εντοπίστηκε η σορός του άτυχου πιλότου – Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Με τραγικό τρόπο έπεσε χθες το απόγευμα η αυλαία των ερευνών, για την ανεύρεση της σορού του Παναγιώτη Κεφάλα, πιλότου του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε την περασμένη Τετάρτη στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κρυονερίου. Εντωμεταξύ αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά την άτρακτο του αεροσκάφους, διακινούνται πληροφορίες πως θα ανασυρθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς πρέπει να γίνει έρευνα για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος.

Η ανακοινωση του λιμενικού:
Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό μονοκινητήριου αεροσκάφους και του επιβάτη του στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκού κόλπου από μεσημβρινές ώρες της 16/01/2019, γνωρίζεται ότι στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τη σορό του αγνοούμενου 47χρονου χειριστή μέσα στο θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καβουρότρυπας Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας, σε βάθος περίπου τριάντα οκτώ μέτρων και πενήντα εκατοστών (38,50m).
Η ανωτέρω σορός αφού ανασύρθηκε, μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Μεσολογγίου, έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.