Η “λογική” του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Ένα ανύπαρκτο θέμα που θέλει νομοθετική ρύθμιση

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο εμετική ανακοίνωση από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας σε σχέση τα μνημεία που εντάχθηκαν στο ΦΕΚ με το οποίο εκχωρούνται χιλιάδες ακίνητα του Δημοσίου στο Υπερταμείο.

Εξώ και έξι μήνες που έχει ανακύψει το θέμα, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει τολμήσει να δώσει στη δημοσιότητα τον ονομαστικό κατάλογο με τα μνημεία… Γιατί άραγε; Και έχει το θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας και οι γραφικοί κομισάριοί του να μιλάνε για ανύπαρκτο θέμα. Και η νομοθετική ρύθμιση που πιπιλίζει το Υπουργείο ότι θα έρθει και θα αποσαφηνίσει ότι οι αρχαιολογικοί χώροι δεν μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο, γιατί δεν έχει έρθει ακόμη; Και αφού το θέμα είναι ανύπαρκτο, γιατί χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση; Ε; Και γιατί κάνει μούγκα ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της διαχείρισης των μνημείων που είναι και το μείζον; Ο νόμος που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για να μας πείσει ότι τάχα το θέμα είναι ανύπαρκτο, στην παράγραφο 5 του άρθρου 196 λέει ότι «H ΕΤΑΔ εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία που εξαιρούνται από τη μεταβίβαση»… Άρα ποιος θα διαχειρίζεται, σύντροφοι, τα έσοδα των μνημείων, των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων;

Είναι πλέον κατανοητό σε όλους ότι οι κωλοτουμπάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κάνενα ίχνος αξιοπρέπειας. Τα έδωσαν όλα στα Υπερταμείο! Βρήκαν από τους κωδικούς του κτηματολογίου οτιδήποτε φέρει το καθεστώς του αρχαιολογικό νόμου και το ενέταξαν στο ΦΕΚ με το οποίο εκχωρούνται τα ακίνητα του δημοσίου χωρίς καν και οι ίδιοι να ξέρουν τι εκχωρούν. Εξάλλου το ζήτημα ποτέ δεν ήταν η μεταβίβαση, αλλά η διαχείριση. Και επ’ αυτού, είπαμε, μούγκα στη στρούγκα!