Επί τάπητος τα χρονοδιαγράμματα για τους διαγωνισμούς των πετρελαίων στο Ιόνιο

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που έχουν σχέση με την εξόρυξη πετρελαίου σε περιοχές του Ιονίου πελάγους και της χερσαίας ζώνης της Πελοποννήσου
παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Η συνάντηση έγινε παρουσία των Βουλευτών των Ιονίων Νήσων, του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου Σπύρου, των Αντιπεριφερειαρχών και των Δημάρχων της περιοχής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τους διεθνείς διαγωνισμούς αξιοποίησης υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους. Αναφερόμενος στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε ότι οριοθετήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών για τους διεθνείς διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη από το ΥΠΕΚΑ, εξετάστηκε ενδελεχώς το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τέτοιου είδους επενδύσεις, ενώ μεγάλη σημασία δόθηκε στη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στα αντισταθμιστικά οφέλη που θα προκύψουν.

«Πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων των φορέων μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα τεχνικά κυρίως προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα και είμαι σίγουρος ότι η εξόρυξη του πετρελαίου θα αποτελέσει αφετηρία ανάπτυξης χωρίς να επηρεαστεί το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, κάτι για το οποίο θα εργασθούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.