Σύσκεψη για τα αναπτυξιακά έργα για τη Ναυπακτία

Συνάντηση εργασίας με την δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας, για την πορεία των έργων που προωθούνται στην περιοχή, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Μαρτίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραΐτης.

Περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ μέσα από το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, το ΠΔΕ και το Μπαλτατζής θα δοθούν για σημαντικά έργα οδοποιίας που μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην Ορεινή Ναυπακτία. Όλα τα έργα του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις για το 2012 και εντάχθηκαν τον Φεβρουάριο μετά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης. Για έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα για την επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου, ολοκληρώνεται η θετική αξιολόγηση και εκτιμάται ότι θα ενταχτεί μέχρι τα μέσα Απριλίου ενώ για την αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Άνω Χώρας, το έργο έχει ενταχθεί και αναμένεται η δημοπράτηση του. Ακόμη προωθείται η ανακαίνιση του «Ξενία» της Ναυπάκτου αλλά και η δημιουργία του Κέντρου Ναυπηγικής Τέχνης μέσα από προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης.Τέλος μέσα από το ΠΕΠ σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για ένταξη ωρίμων έργων.

Ο υφυπουργός τόνισε -απαντώντας έτσι και στις επικρίσεις πως παρουσιάζει έργα που δεν έχουν καν δημοπρατηθεί- πως καταλαβαίνει απόλυτα την δυσπιστία των πολιτών απέναντι στις όποιες εξαγγελίες και ξεκαθάρισε πως τα έργα που παρουσιάζονται δεν αποτελούν φρούδες υποσχέσεις, αλλά χειροπιαστές παρεμβάσεις με εξασφαλισμένους πόρους. «Αυτό που θέλω να πω όμως, είναι πως και στη Ναυπακτία, δρομολογούνται έργα, που κατά τη γνώμη μου θα ανοίξουν νέους δρόμους στην περιοχή, που μπορεί να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία» τόνισε σε δήλωση του ο Θάνος Μωραΐτης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές είπε: «Ανακοινώθηκαν κάποια από τα έργα που έχουν ενταχθεί και που έχουν σημαντική θετική επίπτωση στην λειτουργία του δήμου μας, γιατί είναι έργα υποδομής, που βγάζουν ειδικά τις ορεινές περιοχές από την απομόνωση. Ανακοινώθηκαν και άλλες παρεμβάσεις και θεωρώ ότι είναι το αποτέλεσμα μια σκληρής δουλειάς που έγινε από τις υπηρεσίες και τους αιρετούς του δήμου μας, τον τελευταίο χρόνο, παράλληλα με όσα έγιναν και για την συγκρότηση του νέου δήμου. Υπό αυτήν την έννοια, η σημερινή ημέρα για τον δήμο μας είναι εξαιρετική γιατί λύνονται προβλήματα που είναι διεκδικήσεις πολλών ετών.»

Τέλος, ο Θάνος Μωραΐτης, , πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο της Ναυπάκτου, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες βελτίωσης των υποδομών του σταδίου , που πρόκειται να ξεκινήσουν, μέσα από πιστώσεις που ήδη έχουν εγκριθεί ύψους 430 χιλιάδων