Εθελοντική δράση για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Χατζηκώστα στο Μεσολόγγι

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με εθελοντικούς φορείς της περιοχής και την Διοίκηση του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, οργανώνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 πμ, εθελοντική δράση στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Σκοπός της δράσης είναι ο εξωραϊσμός του εγκαταλελειμμένου χώρου.

“Όλοι μαζι μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας. Ας το αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας.Το Χατζηκώστα μας ανήκει!” αναφέρει το σχετικό κάλεσμα. Και οπωσδήποτε είναι ευχάριστο ότι αναλαμβάνεται μια τέτοια πρωτοβουλία, όμως αυτή έρχεται μετά από χαρακτηριστική καθυστέρηση, αφού η αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου είναι ένα από τα θέματα που εκκρεμούν για χρόνια στο Μεσολόγγι.

Υπενθυμίζεται με βάση τα όσα έχουν ειπωθεί στη βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Αντ. Μπέζα η απάντηση στο ερώτημα “γιατί δεν προχωρούν οι διαδικασίες αξιοποίησης” ήταν πως “εκκρεμεί η μετάφραση της διαθήκης του εθνικού ευεργέτη από τα ρωσικά στα ελληνικά”, έπειτα από 12 χρόνια της απόφασης του Εφετείου Αθηνών!